Så här gör du chokladägg

Användarnamn

Påskägg av choklad eller melts
Vackra påskägg i fina färger gör du enkelt av färgade melts eller choklad. Lite större ägg som kan fyllas med en överraskning!

Ingredienser:


Choklad
eller
Melts

Formar till chokladägg

Gör så här:



Melts eller non-temp har fördelen att de enkelt kan smältas och användas direkt för att gjuta skal.
Enklast är att smälta över vattenbad eller i mikron och sedan fylla formarna.
Låt stelna lite och töm ur överskott. Skrapa av formens yta och låt stelna upp och nervänd.

Fördelen med att använad candymelts eller non-temp är att du inte behöver temperera för att få fin yta och bräck.
Det är också melts som har så fina färger och förvånande god smak.
Meltsen jag använt har enbart naturlg färg och smak - det känns bra tycker jag!

Använder du äkta choklad måste den tempereras för att få chokladen fin.


Hur temperering och gjutning av skal går till kan du se här:


Tack Elsa Romare för hjälpen med den fina omslagsbilen.

Saker som är bra att ha:

melts   palett  chokladägg små  Mörka choklad pellets        Mjölkchokladpellets     Påskägg i choklad


Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: FrMEvD (motverkar spam)
Inga kommentarer