Färga choklad

Användarnamn

Färga choklad
2019-10-16 @ 00:00:00
Färga vit choklad men naturliga pulver och kakaosmör. Testa rödbeta, matcha, blåbär eller någon annan spännande färg.
Frukt- och grönsakspulver blandat med kakaosmör är en perfekt utgångspunkt för att färga vit choklad.

Några bra naturliga färgalternativ är pulvriserad ringblomma, gurkmeja, matchapulver, aktivt kol, rödbetspulver, nyponpulver, blåbärspulver, hallonpulver och spenatpulver.
Alla dessa går bra att blanda ut med kakaosmör som tillsätt den vita smälta chokladen.

Smält kakaosmöret över vattenbad eller i mikron. Tillsätt pulver försitigt och rör ihop, gärna med en handmixer så att du får en slät färg. Sikta gärna pulvert genom en finmaskig sil. Det går att sila bort klumpar i efterskott om det inte blandas in ordentligt men det är bra om man slipper.

För att färga chokladen tillsätts färgat smält kakaosmör i den smälta vita chokladen. 
Choklad är temperaturkänsligt så försök att hålla ungefär samma temperatur på kakaosmörsblandningen som på den vita chokladen när det blandas ihop..

Det färgde kakaofettet funkar även bra att stänka eller måla med direkt i pralinformen innan gjutning eller ovanpå färdig choklad.
Recept hittar du HÄR!

Saker som är bra att ha:


tahini   Rödbetszpulver  matchatahini   Rödbetszpulver  matcha
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: RQvV5m (motverkar spam)
Inga kommentarer