Verktyg till sushi

Användarnamn

Sushi-utrustning
2018-01-26 @ 07:12:00
Lyckas med sushin med hjälp av rätt verktyg.
Med rätt utrustning klarar du att göra egen sushi.
För bästa resultat är det bra att ha ett antal sushiverktyg.
Här är en liten lista med de viktigaste sushi-prylarna. 

sushikock

Hangiri
Hangiri är en träskål med plan botten som används för det kokta sushiriset.
Det kokta riset läggs i hangirin och blandas med vinäger. Den platta botten gör det enklare blanda och träet gör att fukten dras ut och riset som deå också svalnar fortare.
Det går det givetvis bra med andra skålar, dock helst av naturmaterial. Porslin, glas, stål, trä men helst inte plast.

Makisu
Makisu är en rullmatta eller sushimatta som används för att rulla sushirullar. Den är ett måste om du ska göra Maki  Att rulla sushi utan matta är löjligt svårt. Mattan håller ihop och jämnar till. Du behöver en eller flera beroende på hur många kockar som ska rulla.

Traditionellt är sushimattorna tillverkade av bambu. Många anser att bambupinnar som är runda på ena sidan och platta på den andra är enklare att använda. Mattor finns också i silikon som är enkla att rengöra.

Sushikniv
Fisk och sushi kräver en bra och vassa knivar. Sushirullarna blir katastrofalt mosade om du försöker skära dem med en slö kniv. Vass kniv gör det lekande lätt att skära perfekta skivor av maki-rullarna och  lövtunna laxbitar.  
Det är ingen slump att japanska knivar är kända som bra och vassa. Japanerna behöver dem i sin matlagning. Se till att kniven är väldigt vass, du kommer En bra japans sushi-kniv hittar du HÄR.

Ätpinnar
Sushi ska ätas med pinnar eller med händerna men inte med kniv och gaffel. Pinnarna är ofta av bambu men finns i alla tänkbara material. På snabbmatstälen och sushibarer får man ofta engångspinnar av trä. Här hittar du fantastiskt fina pinnar av metall.

Sushitallrikar och sojaskålar
Det är så klart roligare att servera sushin på fina tallrikar, gärna rektangulära med små skålar för tillbehör och soja.
sushitallrikar, sushiset och sojaskålar.

Här hittar du sushi-prylar:

makisu i silikon  Sushimatta  Ätpinnar         Sushise kniv till sushi         Till sushitallrikarna    Sojaskål   Soyaskål    


Annat spännande till din sushi:
Sushi-set  Nori-ark    wasabi   Gari      
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 6D2VrL (motverkar spam)
Inga kommentarer