Gastrobrännare Mathias Dahlgren Culimat
"Enkel att använda, ger fin yta på marängen"
999 kr /
799 kr
Med en brännare får du det perfekta sockerlocket på creme brulée eller snygg färg på pommes duchesse.
Den passar även utmärkt för att ge extra bra yta på fisk, grönsaker, kött eller andra råvaror.
Den passar även utmärkt för att ge extra bra yta på fisk, grönsaker, kött eller andra råvaror.
Gastrobrännare från Culimat Mathias Dahlgren Edition.
Culimats gasbrännare är en stilren och funktionell livsmedelsbrännare från Culimat - Mathias Dahlgren Edition. En handsalamander utformad för att användas i köket för att skapa krispiga ytor på kött, grilla grönsaker, karamellisera socker eller bränna creme brûlée och som levererar perfekt resultat.
Egenskaper
Design: Konformad bas av rostfritt stål med en lasergraverad logo, vilket gör den till en stilfull detalj i köket.
Användningsområden: Gasbrännare används för att karamellisera eller bränna av maten innan servering. Perfekt för att ge kött en krispig yta, grilla grönsaker, karamellisera socker, bränna av maräng på en tårta, snabbt halstra en råbiff, bränna av spetskål eller sota en laxsida. Med en brännare får du det perfekta sockerlocket på creme brulée eller snygg färg på pommes duchesse. Brännaren kan också tända på grillen eller starta flamberingen.
Material: Tillverkad av rostfritt stål, vilket gör den robust och pålitlig. Tyngden i produkten talar för dess överlägsna kvalitet och hållbarhet - ett perfekt tillskott i alla kök.
Påfyllning: Enkel att fylla på med butangas, butan lightergas, som finns att köpa på flaska.
Kontrollera att gasreglaget på brännaren är avstängt innan påfylllning. Håll brännaren och gasflaskan uppochned vid gasfyllning. Placera gasflaskan munstycke på brännarens påfyllningsventil och tryck till några sekunder. Upprepa 2 – 3 gånger.
Var noggrann med att hålla både brännare och gasflaska rakt så att gasen inte läcker ut på sidorna.
Enkel användning: Enkelt att fylla på och använda. Tändning görs enkelt med ett knapptryck. Gasregulatorn vrids motsols för att öppna gasen och tändknappen trycks för att tända lågan. Lågans storlek kan justeras genom att vrida på regulatorn. Vredet med bra grepp justerar gasen och lågan.
Vrid gasreglaget motsols ca 2/3 av en cirkel. Gasen blåses ut ur munstycket med ett ”väsande” ljud, tryck på tändknappen för att tända brännarens flamma. Justera flammans storlek genom att vrida gasreglaget antingen vänster (+) eller höger (-). Rekommenderad längd på flamman är ca 2 cm för att undvika slöseri med gas eller ostabil flamma.
Stilren design: En stilren detalj i köket.
Professionell funktion: Fungerar bra i både det professionella och hemmaköket. Det ergonomiska greppet säkerställer att du har full kontroll, vilket gör att du kan uppnå exakta resultat varje gång.
Enkel att använda:
Praktisk: Perfekt för olika tillagningsmetoder.
Var kan man köpa Culimat gastrobrännare?
Här!
En hälsing från Mathias
"En handsalamander eller en gastrobrännare är ett användbart verktyg i både i det professionella köket både när man gör desserter och lagar annan mat hemma. Perfekt till att bränna av ett karamelliserat täcke av socker på en Creme brûlée eller när man hastigt vill bränna av tex maräng på en citron och marängtårta. Personligen använder jag gärna en brännare när jag vill ge en yta eller tillaga en råvara som vinner på extremt kort tillagningsmetod.
Det vill säga att man uppnår en lagad yta och en smak på ytan utan att råvaran blir genomlagad och bibehåller sin fräschör och delvis råa kärna. Bläckfisk, räkor, havskräftstjärtar, tunna skivor av tonfisk, laxfiskar men även grönsaker som tex grön sparris eller gurka. "
Gastrobrännare från Culimat Mathias Dahlgren Edition.
OBS! Gas ingår ej
Varumärke: Culimat
Importör: Vikingsun
Tillverkningsland: Kina
Serie:Mathias Dahlgren Edition
Bredd: 4,1 cm
Längd:14,5 cm
Höjd:15,6 cm
Vikt: 425 g
Skötselråd: Torkas av med en lättfuktad trasa när den svalnat.
Färg: Silver, vit & grå
Culimats gasbrännare är en stilren och funktionell livsmedelsbrännare från Culimat - Mathias Dahlgren Edition. En handsalamander utformad för att användas i köket för att skapa krispiga ytor på kött, grilla grönsaker, karamellisera socker eller bränna creme brûlée och som levererar perfekt resultat.
Egenskaper
Design: Konformad bas av rostfritt stål med en lasergraverad logo, vilket gör den till en stilfull detalj i köket.
Användningsområden: Gasbrännare används för att karamellisera eller bränna av maten innan servering. Perfekt för att ge kött en krispig yta, grilla grönsaker, karamellisera socker, bränna av maräng på en tårta, snabbt halstra en råbiff, bränna av spetskål eller sota en laxsida. Med en brännare får du det perfekta sockerlocket på creme brulée eller snygg färg på pommes duchesse. Brännaren kan också tända på grillen eller starta flamberingen.
Material: Tillverkad av rostfritt stål, vilket gör den robust och pålitlig. Tyngden i produkten talar för dess överlägsna kvalitet och hållbarhet - ett perfekt tillskott i alla kök.
Påfyllning: Enkel att fylla på med butangas, butan lightergas, som finns att köpa på flaska.
Kontrollera att gasreglaget på brännaren är avstängt innan påfylllning. Håll brännaren och gasflaskan uppochned vid gasfyllning. Placera gasflaskan munstycke på brännarens påfyllningsventil och tryck till några sekunder. Upprepa 2 – 3 gånger.
Var noggrann med att hålla både brännare och gasflaska rakt så att gasen inte läcker ut på sidorna.
Enkel användning: Enkelt att fylla på och använda. Tändning görs enkelt med ett knapptryck. Gasregulatorn vrids motsols för att öppna gasen och tändknappen trycks för att tända lågan. Lågans storlek kan justeras genom att vrida på regulatorn. Vredet med bra grepp justerar gasen och lågan.
Vrid gasreglaget motsols ca 2/3 av en cirkel. Gasen blåses ut ur munstycket med ett ”väsande” ljud, tryck på tändknappen för att tända brännarens flamma. Justera flammans storlek genom att vrida gasreglaget antingen vänster (+) eller höger (-). Rekommenderad längd på flamman är ca 2 cm för att undvika slöseri med gas eller ostabil flamma.
- Karamellisera och bränn av
- Flambera
- Tänd grillen
Stilren design: En stilren detalj i köket.
Professionell funktion: Fungerar bra i både det professionella och hemmaköket. Det ergonomiska greppet säkerställer att du har full kontroll, vilket gör att du kan uppnå exakta resultat varje gång.
Enkel att använda:
Praktisk: Perfekt för olika tillagningsmetoder.
Var kan man köpa Culimat gastrobrännare?
Här!
En hälsing från Mathias
"En handsalamander eller en gastrobrännare är ett användbart verktyg i både i det professionella köket både när man gör desserter och lagar annan mat hemma. Perfekt till att bränna av ett karamelliserat täcke av socker på en Creme brûlée eller när man hastigt vill bränna av tex maräng på en citron och marängtårta. Personligen använder jag gärna en brännare när jag vill ge en yta eller tillaga en råvara som vinner på extremt kort tillagningsmetod.
Det vill säga att man uppnår en lagad yta och en smak på ytan utan att råvaran blir genomlagad och bibehåller sin fräschör och delvis råa kärna. Bläckfisk, räkor, havskräftstjärtar, tunna skivor av tonfisk, laxfiskar men även grönsaker som tex grön sparris eller gurka. "
Gastrobrännare från Culimat Mathias Dahlgren Edition.
OBS! Gas ingår ej
Varumärke: Culimat
Importör: Vikingsun
Tillverkningsland: Kina
Serie:Mathias Dahlgren Edition
Bredd: 4,1 cm
Längd:14,5 cm
Höjd:15,6 cm
Vikt: 425 g
Skötselråd: Torkas av med en lättfuktad trasa när den svalnat.
Färg: Silver, vit & grå
Visa mer
Visa mindre
Kanske gillar du även någon av dessa:
Mer från Culimat
Oöverträffad värmefördelning!
fr. 962 kr fr. 1199 kr
0
Andra köpte även
"Fin korg i bra storlek. Enklare att baka med överdrag" ⭐️⭐️n...
fr. 248 kr
0