Tonfisktataki med sötsyrliga jordgubbar

Användarnamn

Tonfisktataki med sötsyrliga jordgubbar
Tuna tataki är en japansk rätt som vanligtvis görs med färsk tonfisk, en läcker och hälsosam rätt som nu har blivit populär över hela världen.
Ingredienser:

1 bit tonfiskrygg
1 skvätt olivolja
Tärnade jordgubbar 
1 skätt Merlot-vinäger
Salt och peppar efter smak
Merlot-vinäger Castell de Gardeny
Great Taste award 2017
149 kr 189 kr
Köp
Info
0
Olivolja Pinzimolio Extra Virgin Calvi 500 ml
Oflitrerad grön olivolja från Italien.
292 kr
Köp
Info
0
Jordgubbssnoppare Little Green Thing
40 kr
Köp
Info
0
Näckrosblad tallrik 18cm granatrött
278 kr
Köp
Info
0

Gör så här:

-Vi tar tonfiskryggen och steker den i en het stekpanna, med lite olivolja, på alla fyra sidor.  Sedan låter vi den vila i några minuter.
-I samma panna lägger vi några jordgubbar skurna i tärningar och fräser de lite i taget.
-Skär tonfisken i skivor och krydda med salt och peppar.



-Lägg sedan jordgubbstärningarna på tonfisken och dressa med en skvätt sötsur Merlot-vinäger.  
-Smaklig måltid!
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 8yCqTV (motverkar spam)
Inga kommentarer