Krispig sallad med ost och Rieslingvinäger

Användarnamn

Krispig sallad med getost och Riesling-vinäger
Getostsallad är en utsökt och läcker sallad som är enkel att tillaga. Den är perfekt för alla som älskar getost och vill ha en fräsch och hälsosam sallad som kan ätas som huvudrätt eller sidorätt. Här har du ett recept på en getostsallad med Riesling-vinäger i dressingen.

Ingredienser:

För 4 portioner

1 krispig kruksallat
1 nektarin eller mango
4 fikon
Nätmelon
Filodeg
Smör
Getost
Pistachnötter
Valnötter
Rostade hasselnötter
Olivolja
Riesling-vinäger
Socker
Salt
Riesling-vinäger Castell de Gardeny
"Oväntat god till ananas°
149 kr 189 kr
Köp
Info
0
Olivolja Pinzimolio Extra Virgin Calvi 500 ml
Oflitrerad grön olivolja från Italien.
292 kr
Köp
Info
0
Skalkniv, allkniv 12 cm Karimatto
Mångsidig mindre kniv
399 kr
Köp
Info
0
Stort fat krämvitt med glaserad insida 40cm
729 kr
Köp
Info
0

Gör så här:

-Vi börjar med att förbereda vinägretten med oljan, den sötsyrliga riesling-vinägern, 5 eller 6 rostade och hackade hasselnötter och lite salt. Blanda väl och reservera.
-För att tillaga den krispiga getosten tar vi ett ark av filodegn, brer ut smör på den, lägger en bit getost och lindar in osten med degen. Grädda den i 180º tills den får en gyllenebrun färg.
-Skär fikon i fjärdedelar, strö socker ovanpå och bränn de med en gasbrännare.



-När vi serverar salladen lägger vi först några salladsblad,sedan några nätmelon bollar, de karamelliserade fikonkvartarna, några nektarintärningar, några valnötter och några pistagenötter.
-Tillsätt den knapriga getosten sist och dressa med vinägretten.
-Njut!
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 5Z5RDV (motverkar spam)
Inga kommentarer