Användarnamn

Ättiksgurka - inlagd gurka perfekt som smörgåsgurka
Supergoda gammaldags smörgåsgurkor i skivor. Så goda att ha på i burkar att ta fram under hösten och vintern.
Glasburk med skruvlock 0,5 liter
Ikonisk fransk syltburk
69 kr
Köp
Info
0
Konserveringsburk Le Parfait 0,5l med snäpplock
62 kr
Köp
Info
0
Saftsil i aluminium med silduk
Sila saft och vin
299 kr
Köp
Info
0
Sylttratt i rostfritt stål 15 cm
Så smart! Jag förstår inte hur jag klarat mig utan denna!
179 kr
Köp
Info
0

Ingredienser:

1 kg gurka "västeråsgurkor"
3 msk gula senapsfrön
1 bit pepparrot
1-2 röd spansk peppar
3 dl ättikssprit
3 dl vatten
2,5 dl strösocker
3 msk salt
1 stort knippe dillkronor
Lagerblad
eventuellt vitpepparkorn
ättiksgurka och smörgåsgurka
Karimatto kniv set
DU SPARAR 200kr på Testvinnare!
1846 kr 2046 kr
0
Skärbräda i nordisk ek med ränna 40cm Culimat
1599 kr 1699 kr
Köp
Info
0
Träslev med hörn
Omrörare som kommer åt
49 kr
Köp
Info
0
Gryta 3 liter med lock Pillivuyt Gourmet Somme
"Bra storlek om man inte ska laga mycket"
1299 kr 1499 kr
Köp
Info
0

Gör så här:

Tvätta gurkorna noga och skiva dem i några millimeter tjocka skivor.
Dela eller skiva pepparrot och chili.
Fördela så att alla burkar får ungefär samma mängd.

Blanda ihop lagen, koka och rör tills att socker och salt har löst sig helt i vätskan. 

Varva gurkskivor, dillkronor, pepparrot och kryddor i väl rengjorda konserveringsglas eller glasburkar.

Häll lagen över gurkskivorna i burkarna.
Den behöver inte täcka gurkskivorna helt.

Man kan lägga ner något för att trycka ned gurkorna i lagen. 
Man kan använda ett litet väl rengjort fat eller en skalad potatis överst som pressar ner gurkan i lagen.

Låt gurkarna med gurkor och lag kallna.
Ställ dem gärna svalt en vecka innan första provsmakningen.
De behöver minst en vecka för att få rätt smak.

Fat eller potatis tas bort nu när lagen trängt in i gurkorna.

Variation:

Gurkorna kan även läggas in hela eller skurna på längden i stavar.
ättiksgurka

Recept

Cornichoner - inlagda små gurkor
Cornichoner - inlagda små gurkor på franskt manér. Välj riktigt små gurkor. Franska om du har men vanliga västeråsgurkor i litet format funkar bra.
Rostade körsbärstomater i olja
Bevara sommaren tomater eller gör dem vilken tid på året som helst bara för att de är så underbart goda. Superenkelt och lika gott!
Äpple- & tomatchutney
En härligt kryddig chutney att plocka fram till middagar och luncher eller att ge bort som en fin present.
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: szJ8Pm (motverkar spam)
Inga kommentarer