Rostade körsbärstomater i olja med chiliflakes recept på FreakyKitchen

Användarnamn

Rostade körsbärstomater i olja
Bevara sommaren tomater eller gör dem vilken tid på året som helst bara för att de är så underbart goda. Superenkelt och lika gott!

Ingredienser:

1 kilo körsbärstomater i olika former och färger
Olivolja (för att ringla över och i burken)
1 tsk socker, farinsocker eller honung
1 tesked salt
1 tsk chiliflakes eller hackad färsk chili
(andra kyrddor du gillar, kanske oregano, basilika, timjan eller rosmarin)

Gör så här:

Värm ugnen till 200°C.
Lägg tomaterna på en bakplåtspappersklädd plåt och ringla över olivolja.
Strö salt, socker, kryddor och chiliflakes över tomaterna.
Grädda i ugnen i 40 minuter.
Tomat i burk
Lägg tomaterna i fina burkar och fyll upp med olivolja.
Förvara i kylen.

Ät tomaterna till pasta eller som en härlig en kryddig topping för bruschetta, ost och på kex.
Konserveringsburk Le Parfait 0,5l med snäpplock
62 kr
Köp
Info
0
Olivolja Pinzimolio Extra Virgin Calvi 500 ml
Oflitrerad grön olivolja från Italien.
292 kr
Köp
Info
0
Glasburk med skruvlock 0,75 liter
Ikonisk fransk syltburk
75 kr
Köp
Info
0
Olivolja Extra Vergine classico Calvi
"Gul som guld och med en fantastisk smak" ⭐️⭐️⭐️⭐...
176 kr
Köp
Info
0
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: px2WQa (motverkar spam)
Inga kommentarer