Ostpaj

Användarnamn

Ostpaj
Saftig och smakrik paj som lätt kan varieras efter smak och tycke, lätt att förbereda och snabbt slänga ihop.

Ingredienser:

3dl vetemjöl
1dl grahamsmjöl
3 msk kallt vatten
100g rumsvarmt smör
3 ägg
3 dl mjölk
Färskost eller fetaost
Mozzarella
Hushållsost
1–2 msk basilika
En nypa salt och en nypa peppar

Gör så här:

Ta fram smöret 1–2 timmar innan du ska börja göra pajen så det kan bli rumsvarmt.
Blanda samman vetemjöl, grahamsmjöl, vatten och smör. Arbeta samman ingredienserna till en smidig deg.
Placera degen i kylen i 20 minuter. Under tiden degen är i kylen förbereder du de ingredienser som ska fylla
pajen.
Skiva och hyvla ostarna till mindre skivor. Vispa samman ägg och mjölk och ha i basilikan samt
salt och peppar och rör samman.
När pajdegen stått klart i kylen plockas den fram och knådas ut i
pajformen och läggs in i ugnen på 225 grader i 10 minuter. När pajskalet är klart tas det ut och
ovanpå läggs alla ostar och avslutningsvis ägg- och mjölkblandningen.
In med pajen i ugnen igen men denna gång i runt 40 minuter beroende på ugn, håll koll på pajen så den inte blir bränd och ta ut den
när den fått en fin och jämn färg.
Du kan med fördel variera din fyllning till pajen, det går även bra med soltorkade tomater, broccoli
och ost eller skinka, purjolök och ost.

Saker som är bra att ha: 
Pajform vitt porslin 27cm Pajform rund 24cm med lös bottenUgnsvante i frotté 1 parUgnsvantar i mocka 1 parDecilitermått i stålMargretheskål i stålAvsvalningsgaller 40 x 25 cm Tala
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: rNkLhW (motverkar spam)
Inga kommentarer