Bearnaise med tryffelsmak

Användarnamn

Tryffelbearnaise
Gör bean lite lyxigare med en hint av tryffell!

Ingredienser:


1 schalottenlök
2 msk dragonvinäger
2 msk vatten
1 tsk dragon, färsk fryst eller torkad
2 ägg
100 g smör 
1 tsk tryffelolja
salt & vitpeppar

Gör så här:


Skala och hacka löken fint.
Blanda lök, vinäger, vatten och dragon i en liten kastrull.
Sjud blandningen ett par minuter på låg värme utan lock tills att vätskan reducerats till hälften.
Sila bort lökbitarna och låt svalna.
Smält smöret på låg värme.
Dra kastrullen från plattan och låt stå för att svalna en stund.
Vispa ihop vinägerreduktionen och äggulorna.
Ställ kastrullen i vattenbad. Det får inte koka.
Tillsätt smöret lite i taget under kraftig vispning.
Vispa tills såsen tjocknat.
Ta  kastrullen ur vattenbadet och krydda med tryffelolja, vitpeppar och salt.

Lyxig bea med tryffelsmak är gott till en bit stekt eller grillat kött.

Saker som är bra att ha:


 Salt från ibiza   Tryffelolja
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 2DfQzF (motverkar spam)
Inga kommentarer