Lahmacun - turkisk pizza. Recept

Användarnamn

Lahmacun - turkisk pizza
Bryt pizza-trenden med kryddig turkisk lahmacun. Imponera vänner med turkiska flatbreads med kryddig lamm-topping rullade i Sumac picklad lök.

Ingredienser:


Deg
500g mjöl
300 g vatten
50g jäst
En nypa salt
Olivolja

Lök- och persiljsalad
2 tunnt skivad lök
4 msk citronsaft eller milda ättika
½ tsk fint havssalt
2 tsk sumak
1 liten knippa hackad persilja

Lamm-topping
130 g lammfärs
1 finhackad tomat
1 hackad lök
4 krossade vitlöksklyftor
2 msk söt paprika
0,5-1 tsk aleppopeppar
finhackad mynta
finhackad persilja
salt


Gör så här:


Blanda jäst, salt och vatten, rör sedan ner mjölet och låt gå i maskin elller knåda för hand, elsr ca 10 minuter. Lägg degen i en oljad skål och täck med plastfilm. Låt degen jäsa i ca 1 timme, tills den dubblats i storlek eller låt den stå över natten i kylskåpet. 

Skär i 8 lika delar. Kavla ut till 5 mm tjocka rundlar som får jäsa under duk eller oljad plastfilm i ca 1 timme.

Under tiden blandar du skivad lök, citronsaft, salt och sumak till löksalladen och lsälleri kylskåpet.

Värm ugnen till 200°C.

Till lammröran blandar du lammfärs, tomat, lök, vitlöksklyftor, varm pepparpasta, hackad persilja, mynta och salt. Fördela blandningen på degplattorna mrn lämna ca 1/2 cm utan topping runt vid kanterna på degen. Baka i 12 minuter.

Låt "pizzorna" svalna lite. Rör den hackade persiljan i de sumakpicklade lökskivorna och strö blandningen över de platta bröden för att servera.;

BRA ATT HA:

Sumak  aleppopepparChili  Kavel
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: MXtQT5 (motverkar spam)
Inga kommentarer