Lammkotletter yellow rice

Användarnamn

Lammkotletter med Yellow Rice, gurksalad och chutney
YELLOW RICE är en klassisk maträtt i södra Asien men också en kryddblandning som består av allt det goda från Sri Lankas skogsträdgårdar. Yellow Rice har en kryddig och mild smak vilket gör den perfekt att krydda risrätter med. Denna rätt har mycket smak, är lätt att förbereda och lyser vackert gult. Du kan använda lammkotletter, spareribs, kyckling eller en bit fisk och föredrar du en helt vegetarisk rätt kan du använda grillad aubergine, paprika och svamp. Chutney är ett bra tillbehör, rätten kräver ingen sås.

Ingredienser

3 koppar ris
1 kuvert Yellow Rice (beräkna 2-3 dl ris per kuvert)
Salt
Peppar
4 lammkotletter eller 8-10 lambchops
1 gurka
1/2 rödlök
en liten röd chili
färsk koriander
saften av en lime
50 g Marcona mandlar med citron & havssalt
Chutney 

Så här gör du

Koka riset som vanligt men tillsammans med kryddorna i kuvertet. OBS! Kryddorna måste tas UT UR den lilla påsen.
Skiva gurkan på längden, skrapa ut fröna med en tesked och skär i halva tjocka skivor. Skär löken i mycket tunna lökbågar, skär chili i fina skivor eller hacka den. Hacka koriandern grovt och blanda ihop allt. Pressa lime över salladen och toppa med mandlar.


Stek lammkotletterna i pannan, strö över salt och nymalen peppar och låt dem vila några minuter. Servera koteletterne med det vackra gula riset, gurk- och koriandersallad och chutney.

TIPS
Du kan också använda Yellow Rice till en rispilaf med lök och paprika eller en kall rissallad med krispiga grönsaker och färsk frukt.

Här kan du köpa Yellow Rice och Marcona mandlar med citron & havssalt.

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: Z7V6Uc (motverkar spam)
Inga kommentarer