Användarnamn

Matematisk smoothie-formel
2017-01-15 @ 08:12:00
Börja året med en smoothie-vana. Formeln för en perfekt smoothie och den perfekta början på en härlig dag kan du lära dig här!
Även om matte inte var ditt favoritämne i skolan finns det formler värda att lägga på minnet. En sådan är smoothiens formel. Lätt att komma ihåg och ännu lättare att lösa. Det bästa av allt är att resultatet är en oändlig rad smoothiemöjligheter.

Så här ser variablerna i smoothieformeln ut:

frukt + förtjockningsmedel + tillägg + vätska = smoothie

Behärska den och några grundläggande kunskaper så är du snart på väg mot fullständig smoothiedominans. Men ingen matematisk formel utan undantag, ibland har en variabel gemensamma nämnare med någon annan variabel och då kan någon plötsligt uteslutas.

Variablerna:

Frukt eller bär helst frusna. Glöm inte grönsaker och rotfrukter, hårdare ingredienser som sötpotatis och rödbetor tillsätts med fördel rivna. Babyspenat är en annan favorit (mixas som den är).

Förtjockningsmedel kan vara olika typer av nötsmör, nötter, kokosmjöl, mandelmjöl och chiafrön men även avokado och banan är bra bindemedel. Flera av dessa ger dig också en dos av hjärt-hälsosamma fetter.

I variabeln tillägg finns möjlighet för kreativitet. En smak du gillar, en superingrediens eller en krydda. Testa matcha, frystorkad frukt, gurkmeja, hallon- eller blåbärspulver.

Sist men inte minst variabeln vätska. Kanske har du redan en favorit som osötad mandelmjölk, yoghurt, kokosnötsmjölk, fil eller vatten. Neutrala smaker är ofta bra men du kan använda vilken produkt du vill men undvik söt juice om du redan har söt frukt. Det blir lätt lite tutti-frutti-aktigt.

Sen är det bara att blanda. Använd någon form av mixer, blender eller stavmixer. Det mesta funkar.

Vill du börja varje morgom med en härlig smoothie?
Förbered påsar (eller köp färdigt) med frusen frukt och bär i frysen. Mango, papaya, och ananas i bitar, skivad frusen banan (ett bra sätt att ta vara på övermogna bananer som ingen vill äta), även avokado är bra frusen.
Då har du det mesta av jobbet förberett.

Nu kan du börja experimentera ellerfölj något av recepten här.



blåbärspulver   Matctcha  Glasmugg med lock i tennfinish  Bamix   gurkmeja  hallonpulver  Mandelmjöl  Kokosmjöl  Frystorkade hallon  Jordgubbsskivor  Frystorkade jordgubbar
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: CjDdB4 (motverkar spam)
Inga kommentarer