Användarnamn

Vongole italienska skalade musslor

"Till min pasta-favorit. Smakar gott och det är fasktiskt ganska bra att slippa skalen även om de är fina."
76 kr
Pasta alle vongole är en traditionell maträtt i Italien men vongole användas till mycket mer.
Testa den gärna sauterad i en kastrull med vitlök och serveras med rostat bröd. 
Antal: 

Vongole eller venusmussla - en sandmussla från Italien utan skal Agostino Recca 
Vongole från Italien, även kallad venusmussla, sandmussla eller baby clams.
Naturella, i sin egen juice, skalade och kokta, inlagda på burk.

Pasta alle vongole är en traditionell maträtt i Italien men vongole användas till mycket mer.
Testa den gärna sauterad i en kastrull med vitlök och serveras med rostat bröd. 

Vongole är en typ av sandmusslor som lever framförallt i grunt vatten i norra Atlanten och Stilla havet men förekommer även i medelhavet.
På den italienska kusten utanför Emilia-Romagna och Veneto fiskar man stora mängder Vongole.
De små musslorna är en klassiker i det italienska köket bland annat i Spaghetti alla vongole.

Så här kan du använda musslor på burk:
I grytor:
Hackade och hela musslor ger en behaglig tugga i en skål med chowder eller skaldjursgryta.

I pasta och risrätter:
Klassisk spagetti och musselsås fungerar bra med konserverade musslor (och innebär mindre arbete för alla vid bordet som försöker plocka musslorna ur skalet).
Paella är ockå ett ställe där du kan byta in konserverad mot färsk i ett nafs.

Sallader och förrätter:
Hela musslor kan användas istället för färska i kalla skaldjursrätter, som ceviche och Frutti di Mar skaldjurssallad. s Mussldipp är en supergod bortglömd liten rätt.

Vikt: 130g
Avrunnen vikt: 65g
Ingredienser:
Venusmussla, avkok från venusmussla, salt, citronsyra. FAO
Allergentyp BLÖTDJUR och produkter baserade på blötdjur.
Näringsvärde per 100g:
Energi (Kcal/100g) 76 Energi (Kj/100g) 324 Fett 0.5g Varav mättade fettsyror 0g Kolhydrat 2g Varav sockerarter 0g Protein 16g Salt
Ursprung: Italien
Fiskezon: FAO 37.4 (Fiskemetod: Bottenskrapa)
Förvaring:Sluten burk förvaras i rumstemperatur. Öppnad kan produkten förvaras i kylskåp max 3 dagar. 

Visa mer
Visa mindre
Kanske gillar du även någon av dessa:
Linguine 500g
Tunn kvalitetspasta
49 kr
0
Bläckfiskbläck
Naturlig svart livsmedelsfärg
79 kr
0
Svart bläckfisklinguine 250g
54 kr
0
Stora italienska kittet
Italienska delikatesser & ingredienser
fr. 910 kr
0
Spaghetti
Italiensk kvalitetspasta
99 kr
0
Spanska Kittet "Det bästa av Spanien"
Med en fläkt av Spanien i ditt kök
fr. 542 kr fr. 592 kr
0
Mer från Agostino Recca
Garum - Colatura di Alici
Fermenterad sälta från medelhavet
159 kr
0
Andra köpte även
Espelettepeppar A.O.C Mill & Mortar
Peppar med kultstatus!
128 kr
0
Nduja di spilinga
Bredbar ursprungsskyddad salami på burk
99 kr
0
Garum - Colatura di Alici
Fermenterad sälta från medelhavet
159 kr
0
Sherryvinäger Reserva
"Sammetslen  vinäger med skärpa!"
99 kr
0