Sugarpaste Renshaw vit 1kg
"Grym sockerpasta, använder alltid denna" ⭐️⭐️⭐️⭐️
187 kr
Sockerpasta eller sugarpaste innehåller till skillnad från marsipan ingen mandel. Den är mycket elastisk och lättarbetad och kan användas till att klä och dekorera tårtor. Renshaws sockerpasta är flexibel och stadig med god vaniljsmak. Den klibbar inte och klarar till och med att användas värme och hög luftfuktighet. Den går att kavla mycket tunn och kan användas till stora och höga kakor samt är utmärkt för att göra vackra dekorationer. Även skarpa kanter kan formas snyggt och enkelt.
Sugarpaste Fondant Icing Renshaw sockerpasta vit 1kg
Sockerpasta, fondant, dekormassa eller sugarpaste innehåller till skillnad från marsipan ingen mandel. Sugarpaste är mycket elastisk och lättarbetad och kan användas till att täcka, klä och dekorera tårtor. Pastan ger en perfekt, slät finish.
Den här sockerpastan är vit men går bra att färga in med pastafärg.
Man kan också blanda bitar av färdigfärgad pasta för att få fram en mäng nyanser.
En fanatstisk pasta av finmalet socker färdig att kavla ut och perfekt för att dekorera tårtor och, eller för modellering. Pastan är packad, kontrollvägd och kontrollerad men metalldetektor.
Den kan användas till täckning av tårtor och andra bakverk samt gjutning, modellering och utstansande av olika former.
Hantering och bearbetning:
Öppnande
När pastan öppnats bör den inte utsättas för luft under längre perioder eftersom produkten då kommer att hårdna.
All oanvänd pasta ska omedelbart slås in i tättslutande plast, så luftfritt som möjligt, och sedan förvaras i en lufttät behållare.
Hantering
För bästa resultat bör pastan vara rumstempererad och knådad till elasticitet och följsamhet.
Använd båda händerna, knåda pastan för att värma upp den, öka elasticiteten och flexibiliteten.
Kavling
Kavla ut den färdigknådade elastiska pastan på bakbordet, gärna med bakduk av exempelvis silikon, med hjälp av en kavel och majsstärkelse eller florsocker för att pudring av arbetsytan.
Undvik att använda för mycket florsocker eftersom det gör att sockerpastan torkar ut och spricker.
Kavla aldrig ut kall pasta direkt utan se till att den är ordentligt knådad innan den kavlas ut.
Undvik att använda vanligt vetemjöl för att förhindra att det fastnar.
Klä tårtor
Lyft försiktigt den utrkavlade pastan med hjälp av kaveln eller med båda händerna.
Var försiktig så att den inte sträcks eller rivs. Placera den försiktigt över kakan.
Jämna ut och forma pastan över kakans topp och sidor. Putsa omedelbart bort eventuell överflödig pasta läns tårtbottens kant med en vass kniv.
Infärgning
Om man vill färga den vita pastan bör man använda lämpliga pastafärger, inte flytande karamellfärg.
Vidhäftning på kakor
Alkohol, klar sprit eller kylt kokt vatten rekommenderas att appliceras på pastan för att underlätta vidhäftning av dekorationer på tårtlocket.
Om det täcks på en sockerkaka, rekommenderas ett tunt lager av smörkräm att appliceras på den.
underlätta vidhäftningen av glasyrskiktet på kakan.
Renshaws sockerpasta är flexibel och stadig med god vaniljsmak. Den klibbar inte och klarar till och med att användas värme och hög luftfuktighet. Den går att kavla mycket tunn och kan användas till stora och höga kakor samt är utmärkt för att göra vackra dekorationer. Även skarpa kanter kan formas snyggt och enkelt.
Pastan kan spricka om den har blivit överexponerad för luft under eller före hantering, för mycket socker kan också orsaka uttorkning och sprickbildning av glasyren.
Den kan bli klibbig om den har utsatts för fukt under eller före hantering.
Detta kan orsakas av en obalans i vattenaktiviteten mellan olika kaklager.
Vid färgning ska alltid pastafärger användas eftersom vätskor mjukar upp sugarpasten.
Färg: vit
Vikt: 1 kg
Förpackning: plast
Förvaring: Mörkt, i rumstemperatur och väl tillsluten - gärna i plastpåse och burk eller dubbla plastpåsar.
Lämplig för vegetarianer och veganer.
Innehåll: socker, glukos, palmolja, vatten, fuktighetsbevarande medel: Glycerol, Emulgeringsmedel: Mono- och Di- Glycerider av fett
Syror, stabilisatorer: Tragakantgummi, karboximetylcellulosa; Konserveringsmedel: Kaliumsorbat, naturlig smaksättning.
Tillverkad i en fabrik som hanterar nötter.
Ursprung: UK
Tillverkare: Renshaw
Importör: Bakels
Näringsvärde per 100g:
Energi: 1698 kJ/400 kcal, Fett: 6,5 g - varav mättat fett: 3,7 g, Kolhydrater: 85,5 g - varav sockerarter: 83,9 g, Protein: 0 g, Salt: 0 g.
Sockerpasta, fondant, dekormassa eller sugarpaste innehåller till skillnad från marsipan ingen mandel. Sugarpaste är mycket elastisk och lättarbetad och kan användas till att täcka, klä och dekorera tårtor. Pastan ger en perfekt, slät finish.
Den här sockerpastan är vit men går bra att färga in med pastafärg.
Man kan också blanda bitar av färdigfärgad pasta för att få fram en mäng nyanser.
En fanatstisk pasta av finmalet socker färdig att kavla ut och perfekt för att dekorera tårtor och, eller för modellering. Pastan är packad, kontrollvägd och kontrollerad men metalldetektor.
Den kan användas till täckning av tårtor och andra bakverk samt gjutning, modellering och utstansande av olika former.
Hantering och bearbetning:
Öppnande
När pastan öppnats bör den inte utsättas för luft under längre perioder eftersom produkten då kommer att hårdna.
All oanvänd pasta ska omedelbart slås in i tättslutande plast, så luftfritt som möjligt, och sedan förvaras i en lufttät behållare.
Hantering
För bästa resultat bör pastan vara rumstempererad och knådad till elasticitet och följsamhet.
Använd båda händerna, knåda pastan för att värma upp den, öka elasticiteten och flexibiliteten.
Kavling
Kavla ut den färdigknådade elastiska pastan på bakbordet, gärna med bakduk av exempelvis silikon, med hjälp av en kavel och majsstärkelse eller florsocker för att pudring av arbetsytan.
Undvik att använda för mycket florsocker eftersom det gör att sockerpastan torkar ut och spricker.
Kavla aldrig ut kall pasta direkt utan se till att den är ordentligt knådad innan den kavlas ut.
Undvik att använda vanligt vetemjöl för att förhindra att det fastnar.
Klä tårtor
Lyft försiktigt den utrkavlade pastan med hjälp av kaveln eller med båda händerna.
Var försiktig så att den inte sträcks eller rivs. Placera den försiktigt över kakan.
Jämna ut och forma pastan över kakans topp och sidor. Putsa omedelbart bort eventuell överflödig pasta läns tårtbottens kant med en vass kniv.
Infärgning
Om man vill färga den vita pastan bör man använda lämpliga pastafärger, inte flytande karamellfärg.
Vidhäftning på kakor
Alkohol, klar sprit eller kylt kokt vatten rekommenderas att appliceras på pastan för att underlätta vidhäftning av dekorationer på tårtlocket.
Om det täcks på en sockerkaka, rekommenderas ett tunt lager av smörkräm att appliceras på den.
underlätta vidhäftningen av glasyrskiktet på kakan.
Renshaws sockerpasta är flexibel och stadig med god vaniljsmak. Den klibbar inte och klarar till och med att användas värme och hög luftfuktighet. Den går att kavla mycket tunn och kan användas till stora och höga kakor samt är utmärkt för att göra vackra dekorationer. Även skarpa kanter kan formas snyggt och enkelt.
Pastan kan spricka om den har blivit överexponerad för luft under eller före hantering, för mycket socker kan också orsaka uttorkning och sprickbildning av glasyren.
Den kan bli klibbig om den har utsatts för fukt under eller före hantering.
Detta kan orsakas av en obalans i vattenaktiviteten mellan olika kaklager.
Vid färgning ska alltid pastafärger användas eftersom vätskor mjukar upp sugarpasten.
Färg: vit
Vikt: 1 kg
Förpackning: plast
Förvaring: Mörkt, i rumstemperatur och väl tillsluten - gärna i plastpåse och burk eller dubbla plastpåsar.
Lämplig för vegetarianer och veganer.
Innehåll: socker, glukos, palmolja, vatten, fuktighetsbevarande medel: Glycerol, Emulgeringsmedel: Mono- och Di- Glycerider av fett
Syror, stabilisatorer: Tragakantgummi, karboximetylcellulosa; Konserveringsmedel: Kaliumsorbat, naturlig smaksättning.
Tillverkad i en fabrik som hanterar nötter.
Ursprung: UK
Tillverkare: Renshaw
Importör: Bakels
Näringsvärde per 100g:
Energi: 1698 kJ/400 kcal, Fett: 6,5 g - varav mättat fett: 3,7 g, Kolhydrater: 85,5 g - varav sockerarter: 83,9 g, Protein: 0 g, Salt: 0 g.
Visa mer
Visa mindre
Färg: | Vit |
Vikt: | 1kg |
Kanske gillar du även någon av dessa:
Andra köpte även
"Fin korg i bra storlek. Enklare att baka med överdrag" ⭐️⭐️n...
fr. 248 kr
0