Ostronkniv - Laguiole Oyster Knife med ljust skaft
Säker & enkel öppning
176 kr
Oyster knife med handtag i trä, huitre heritage sens lasure. En ostronkniv är ett specialverktyg med ett kort, kraftigt och ofta spetsigt blad som används för att öppna ostron genom att tvinga isär skalen. Skaldjursknivar utformade för att vara säkra att använda; har handtag med ett bra grepp och extra skydd i form av ett handtagsskydd för att skydda användarens hand. Kniven kan också användas för andra hårda skaldjur och kanske för att skära hårdost.
Ostronkniv eller ostronöppnare Laguiole Sens från Tarrerias Bonjean med skaft i ljust trä
Oyster knife med handtag i trä, huitre heritage sens lasure. En ostronkniv är ett specialverktyg med ett kort, kraftigt och ofta spetsigt blad som används för att öppna ostron genom att tvinga isär skalen. Skaldjursknivar utformade för att vara säkra att använda; har handtag med ett bra grepp och extra skydd i form av ett handtagsskydd för att skydda användarens hand.
Kniven kan också användas för andra hårda skaldjur och kanske för att skära hårdost.
Öppna ostron försiktigt med kniven. Skär av muskeln som håller ihop ostronet.
Många använder en vikt kökshandduk eller släng att hålla osrton som ska öppnas i.
Det går bra även utan handduk men använd då gärna någon form av skydshandske.
Att öppna ostron måste inte vara svårt och krångligt.
Med en bra ostronöppnare underlättas ostronätandet väsentligt.
Att massakera musslorna med fel redskap förstör ostron såväl som ditt humör och lusten att äta.
Alla försök att öppna de små skatterna med fel redskap ökar risken att skada sig ordentligt.
Blad: Kort, kraftigt och spetsigt i rostfritt stål för att lätt komma in i ostronets skal.
Handtag: Ergonomiskt och stadigt för bra grepp.
Handskydd/halkskydd: För att skydda handen mot vassa kanter och för att förhindra att kniven glider.
Mångsidighet: Kan också användas som en parmesankniv eller för att öppna andra skaldjur.
Hur man använder ostronkniven
Ta ett ostron och ett handskydd, som en tjock handduk eller en skärskyddshandske.
Lägg ostronet i skyddet, med den runda sidan nedåt och spetsen mot dig.
Håll kniven stadigt och för in den mellan de två skalen, nära spetsen.
Vrid kniven för att bryta upp skalet vid "låset".
Recept & tips med ostron hittar du HÄR!
Material: stål med trähandtag
Handdiskas.
Oyster knife med handtag i trä, huitre heritage sens lasure. En ostronkniv är ett specialverktyg med ett kort, kraftigt och ofta spetsigt blad som används för att öppna ostron genom att tvinga isär skalen. Skaldjursknivar utformade för att vara säkra att använda; har handtag med ett bra grepp och extra skydd i form av ett handtagsskydd för att skydda användarens hand.
Kniven kan också användas för andra hårda skaldjur och kanske för att skära hårdost.
Öppna ostron försiktigt med kniven. Skär av muskeln som håller ihop ostronet.
Många använder en vikt kökshandduk eller släng att hålla osrton som ska öppnas i.
Det går bra även utan handduk men använd då gärna någon form av skydshandske.
Att öppna ostron måste inte vara svårt och krångligt.
Med en bra ostronöppnare underlättas ostronätandet väsentligt.
Att massakera musslorna med fel redskap förstör ostron såväl som ditt humör och lusten att äta.
Alla försök att öppna de små skatterna med fel redskap ökar risken att skada sig ordentligt.
- Skydd mot handen
- Stål & trä
- Till skaldjursfesten
Blad: Kort, kraftigt och spetsigt i rostfritt stål för att lätt komma in i ostronets skal.
Handtag: Ergonomiskt och stadigt för bra grepp.
Handskydd/halkskydd: För att skydda handen mot vassa kanter och för att förhindra att kniven glider.
Mångsidighet: Kan också användas som en parmesankniv eller för att öppna andra skaldjur.
Hur man använder ostronkniven
Ta ett ostron och ett handskydd, som en tjock handduk eller en skärskyddshandske.
Lägg ostronet i skyddet, med den runda sidan nedåt och spetsen mot dig.
Håll kniven stadigt och för in den mellan de två skalen, nära spetsen.
Vrid kniven för att bryta upp skalet vid "låset".
Recept & tips med ostron hittar du HÄR!
Material: stål med trähandtag
Handdiskas.
Visa mer
Visa mindre
Handdiskas: | Ja |
Material: | Strål med hantag i olivträ |
Kanske gillar du även någon av dessa:
"Riktigt fin olja med god smak av vit tryffel."
125 kr
0
Mer från Laguiole
Hummerkyretter - ett klassiskt franskt skaldjursbestick
135 kr
0
Andra köpte även
Lyckades skala 25 kg äpplen på 20 minuter med denna. Enkelt & effektivt!
185 kr 199 kr
0