Karljohanolja från Högtorp Gård
"Hatten av. Så kungligt gott! " ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
189 kr
En guldbelönt smakbomb som doftar och smakar färsk Karljohansvamp.
Karljohanolja SPRUCE från Högtorp Gård 100 ml
En guldbelönt smakbomb som doftar och smakar färsk Karljohansvamp.
Svampoljan av färsk karljohan lyfter en svamprisotto till nya höjder, är underbar till färsk pasta eller några droppar på en vegetarisk pizza bianco med svamp. Det här är en riktigt härlig vild delikatess från skogen.
Just den här oljan smaksätter rätter i många bättre restaurangkök och användes av Juniorkocklandslaget vid mat-OS i Stuttgart 2020.
Högtorp gårds novellooljor används som kalla smaksättare i den nordiska gastronomin. Beroende på olja passar de till signumsmaker allt mellan gravad ren, kallrökt röding, smörstekta kantareller men även till smakrik ost, bär eller efterrätter. Prova dig fram!
Karaktär:
Karljohanoljan har en ren smak och doft av färsk karljohan-svamp. Den ska användas kall eller i slutet av matlagningen för att sin fantastiska smak och karaktär och för att de eteriska oljorna inte ska avdunsta.
Passar till:
Karljohanoljan lyfter rätter med nordiska smaker. Den är läcker till viltkött, svamp, nötig ost, pasta, omelett och risotto.
Testa att smaksätta crème fraîche med oljan och servera som kall sås till nykokt vit sparris eller njut den till en nötig Brie.
Lite karljohanolja på en pizza bianco med svamp och lök smakar lika fantastiskt somfärsk pasta med karljohanfyllning och en skvätt karljohanolja
Framställning:
Färsk Karljohansvamp extraheras i olja och silas av.
Den färdiga oljan pastöriseras och paketeras i diskade, steriliserade flaskor som försluts direkt.
Notera att denna svenska delikatess från skogen görs på FÄRSK svamp, till skillnad från de flesta andra karljohanoljor som görs på torkad svamp.
Det ger en olja med en helt annan karaktär än den på torkad svamp. Smaken blir nötig och fräsch.
Rapsoljan är svensk, neutral KRAV certifierad.
Produkten framställs i ett EU-godkänt produktionskök under strikt hygieniska former.
Det garanterar rena, säkra och förstklassiga produkter som inte oxideras eller förfars för tidigt.
Innehåll:
Rapsolja*, karljohansvamp *ekologisk
Ursprung:Högtorp gård, Mellösa, Sörmland.
Karl-johansvampen plockas antingen för hand på egen ekologiskt certifierad mark eller köps in viltplockad från Värmland.
Volym: 100 ml
Förpackning: Glasflaska med aluminiumkapsyl
Näringsvärde per 100g: energi 3700kj900kcal, fett 100g varav mättat 7,4g enlelomättat 63g fleromättat 29g kolhydrat 0g protein 0g salt 0g.
Förvaras mörkt och svalt.
Öppnad flaska håller minst 1 månad i kylskåp.
Mathantverkare & inspiratör
En guldbelönt smakbomb som doftar och smakar färsk Karljohansvamp.
Svampoljan av färsk karljohan lyfter en svamprisotto till nya höjder, är underbar till färsk pasta eller några droppar på en vegetarisk pizza bianco med svamp. Det här är en riktigt härlig vild delikatess från skogen.
Just den här oljan smaksätter rätter i många bättre restaurangkök och användes av Juniorkocklandslaget vid mat-OS i Stuttgart 2020.
Högtorp gårds novellooljor används som kalla smaksättare i den nordiska gastronomin. Beroende på olja passar de till signumsmaker allt mellan gravad ren, kallrökt röding, smörstekta kantareller men även till smakrik ost, bär eller efterrätter. Prova dig fram!
Karaktär:
Karljohanoljan har en ren smak och doft av färsk karljohan-svamp. Den ska användas kall eller i slutet av matlagningen för att sin fantastiska smak och karaktär och för att de eteriska oljorna inte ska avdunsta.
Passar till:
Karljohanoljan lyfter rätter med nordiska smaker. Den är läcker till viltkött, svamp, nötig ost, pasta, omelett och risotto.
Testa att smaksätta crème fraîche med oljan och servera som kall sås till nykokt vit sparris eller njut den till en nötig Brie.
Lite karljohanolja på en pizza bianco med svamp och lök smakar lika fantastiskt somfärsk pasta med karljohanfyllning och en skvätt karljohanolja
Framställning:
Färsk Karljohansvamp extraheras i olja och silas av.
Den färdiga oljan pastöriseras och paketeras i diskade, steriliserade flaskor som försluts direkt.
Notera att denna svenska delikatess från skogen görs på FÄRSK svamp, till skillnad från de flesta andra karljohanoljor som görs på torkad svamp.
Det ger en olja med en helt annan karaktär än den på torkad svamp. Smaken blir nötig och fräsch.
Rapsoljan är svensk, neutral KRAV certifierad.
Produkten framställs i ett EU-godkänt produktionskök under strikt hygieniska former.
Det garanterar rena, säkra och förstklassiga produkter som inte oxideras eller förfars för tidigt.
Innehåll:
Rapsolja*, karljohansvamp *ekologisk
Ursprung:Högtorp gård, Mellösa, Sörmland.
Karl-johansvampen plockas antingen för hand på egen ekologiskt certifierad mark eller köps in viltplockad från Värmland.
Volym: 100 ml
Förpackning: Glasflaska med aluminiumkapsyl
Näringsvärde per 100g: energi 3700kj900kcal, fett 100g varav mättat 7,4g enlelomättat 63g fleromättat 29g kolhydrat 0g protein 0g salt 0g.
Förvaras mörkt och svalt.
Öppnad flaska håller minst 1 månad i kylskåp.
Mathantverkare & inspiratör
Lena Engelmark Embertsén
Läs mer >Visa mer
Visa mindre
Volym: | 100 ml |
Material: | 1 flaska av glas |
Antal i förpackningen: | 1 st |
Kanske gillar du även någon av dessa:
Har serverats på Nobel & fått silver i "Innovativt mathantverk" vid SM i Mathantverk...
189 kr
0
"Riktigt fin olja med god smak av vit tryffel."
125 kr
0
Mer från Högtorp gård
Andra köpte även
Har serverats på Nobel & fått silver i "Innovativt mathantverk" vid SM i Mathantverk...
189 kr
0