Åtta oktoberingredienser att testa

Användarnamn

Åtta härliga ingredienser att prova i oktober
Varma, rökiga smaker och lite eldig chili står på menyn när dagarna blir mörkare och kallare.
höst
1.TRYFFELKRÄM
Tryffelkrämen är fylld av den fina smaken av tryffel och baserad på tryffel med tillsats av champinjoner för att ge produkten rätt konsisten. Den passar utmärkt som smaksättare i pastasåser, till  crutonger, grillad polenta, risotto, chark mm. En härligt mustig höstvärmare.
Tartufata tryffelkräm
Italiensk tryffelkräm från Toscana
99 kr
Köp
Info
0
2. GRANSKOTTSOLJA
En svensk ekologisk prisbelönt novelloolja. Serverades på Nobelprisbanketten 2019.
Oljan höjer smaker på andra nordiska råvaror som viltkött, rökt fisk, smakrik ost, bär och svamp.
Den är fantastik som smaksättare i majonnäs, pesto, pasta eller i marinad till fetaost.
Granskottsolja från Högtorp Gård ekologisk
Har serverats på Nobel & fått silver i "Innovativt mathantverk" vid SM i Mathantverk...
189 kr
Köp
Info
0
3. KOREANSK CHILIPASTA
En fantastisk smakhöjare i massor av rätter. I oktober behöver vi en skönt värmande chili. Pastan är krämig med en härligt matig smak med en hint av sötma.
Används i många koreanska maträtter främst för sin härliga smak snarare än för sin hetta. Testa den i tomatsoppan och köttfärssåsen!
Chilipasta Gochujang koreansk
Så god! Använder den till "allt". Beroendeframkallande! ⭐️⭐️...
49 kr
0
4. GRANSKOTTSSIRAP
En vild delikatess lika läcker till blåmögelost och glass som till glaze på vildsvin eller gräsand. 
Granskottssirap från Högtorp Gård ekologisk
"Så god att man inte kan låta bli den..."
139 kr
Köp
Info
0
5. MUGI MISO
Denna fantastiska miso på korngryn och sojabönor görs med traditionella metoder och lagras på cederträfat under 1 till 2 år. En otrolig smakhöjare, proppfylld med umami.
Om du är osäker på hur den kan användas börja med att  byta ut buljonen mot miso. Du kommer inte att bli besviken.
Misopasta på korn ekologisk MUGI
MUGI - Riktigt mörk miso
139 kr
Köp
Info
0
6. BLACK GARLIC
Vanlig vit vitlök som helt naturligt fått fermentera under flera månader till en eftertraktad ingrediens på topprestauranger världen över. En fin söt smak, aningen sirapssliknande med delikata vitlöksundertoner gör den till en mycket mångsidig ingrediens med en mängd kulinariska användningsområden.
Klyftorna smakar gudomligt och lyfter de befintliga smakerna till helt nya höjder. I svart vitlök mjukas vitlökssmaken upp.
Black Garlic - skalade klyftor i burk
En svart smakbomb - skalade klyftor
76 kr
Köp
Info
0
7. SCHARLOTTENVINÄGER
Rödvinsvinäger med färsk schalottenlök.

Färgen är härligt granatröd och dina smaklökar kommer snabbt att uppskatta intensiteten mellan vin och schalottenlök. Den passar till fint ostron, fisk, reducerad i smörsåser, hollandaise, bearnaise, dressingar till sallad, potatis m.m.
Rödvinsvinäger med schalottenlök
Höjer smaken på allt från ostron till sallad
109 kr
Köp
Info
0
8. BALSAMICOGELÉ
Prunotto Aceta Balsamico Di Modena-Gelé 
Från DOP certifierad Aceto Balsamico i Modena görs denne gelé helt utan färgämnen eller andra tillsatsämnen, bara balsamico, rörsocker och pektin. Inget annat. En spännande produkt mycket god till ostar men lika härlig som gelé till vilt eller söndagssteken.
Balsamico-gelé Prunotto
"Supergod till ostar"
86 kr
Köp
Info
0