Åtta härliga ingredienser att prova i oktober
Varma, rökiga smaker och lite eldig chili står på menyn när dagarna blir mörkare och kallare.
Varma, rökiga smaker och lite eldig chili står på menyn när dagarna blir mörkare och kallare.
1.TRYFFELKRÄM
Tryffelkrämen är fylld av den fina smaken av tryffel och baserad på tryffel med tillsats av champinjoner för att ge produkten rätt konsisten. Den passar utmärkt som smaksättare i pastasåser, till crutonger, grillad polenta, risotto, chark mm. En härligt mustig höstvärmare.
Tryffelkrämen är fylld av den fina smaken av tryffel och baserad på tryffel med tillsats av champinjoner för att ge produkten rätt konsisten. Den passar utmärkt som smaksättare i pastasåser, till crutonger, grillad polenta, risotto, chark mm. En härligt mustig höstvärmare.
2. GRANSKOTTSOLJA
En svensk ekologisk prisbelönt novelloolja. Serverades på Nobelprisbanketten 2019.
Oljan höjer smaker på andra nordiska råvaror som viltkött, rökt fisk, smakrik ost, bär och svamp.
Den är fantastik som smaksättare i majonnäs, pesto, pasta eller i marinad till fetaost.
En svensk ekologisk prisbelönt novelloolja. Serverades på Nobelprisbanketten 2019.
Oljan höjer smaker på andra nordiska råvaror som viltkött, rökt fisk, smakrik ost, bär och svamp.
Den är fantastik som smaksättare i majonnäs, pesto, pasta eller i marinad till fetaost.
Har serverats på Nobel & fått silver i "Innovativt mathantverk" vid SM i Mathantverk...
189 kr
0
3. KOREANSK CHILIPASTA
En fantastisk smakhöjare i massor av rätter. I oktober behöver vi en skönt värmande chili. Pastan är krämig med en härligt matig smak med en hint av sötma. Används i många koreanska maträtter främst för sin härliga smak snarare än för sin hetta. Testa den i tomatsoppan och köttfärssåsen!
En fantastisk smakhöjare i massor av rätter. I oktober behöver vi en skönt värmande chili. Pastan är krämig med en härligt matig smak med en hint av sötma. Används i många koreanska maträtter främst för sin härliga smak snarare än för sin hetta. Testa den i tomatsoppan och köttfärssåsen!
Så god! Använder den till "allt". Beroendeframkallande! ⭐️⭐️...
49 kr
0
4. GRANSKOTTSSIRAP
En vild delikatess lika läcker till blåmögelost och glass som till glaze på vildsvin eller gräsand.
En vild delikatess lika läcker till blåmögelost och glass som till glaze på vildsvin eller gräsand.
5. MUGI MISO
Denna fantastiska miso på korngryn och sojabönor görs med traditionella metoder och lagras på cederträfat under 1 till 2 år. En otrolig smakhöjare, proppfylld med umami.
Om du är osäker på hur den kan användas börja med att byta ut buljonen mot miso. Du kommer inte att bli besviken.
Denna fantastiska miso på korngryn och sojabönor görs med traditionella metoder och lagras på cederträfat under 1 till 2 år. En otrolig smakhöjare, proppfylld med umami.
Om du är osäker på hur den kan användas börja med att byta ut buljonen mot miso. Du kommer inte att bli besviken.
6. BLACK GARLIC
Vanlig vit vitlök som helt naturligt fått fermentera under flera månader till en eftertraktad ingrediens på topprestauranger världen över. En fin söt smak, aningen sirapssliknande med delikata vitlöksundertoner gör den till en mycket mångsidig ingrediens med en mängd kulinariska användningsområden.
Klyftorna smakar gudomligt och lyfter de befintliga smakerna till helt nya höjder. I svart vitlök mjukas vitlökssmaken upp.
Vanlig vit vitlök som helt naturligt fått fermentera under flera månader till en eftertraktad ingrediens på topprestauranger världen över. En fin söt smak, aningen sirapssliknande med delikata vitlöksundertoner gör den till en mycket mångsidig ingrediens med en mängd kulinariska användningsområden.
Klyftorna smakar gudomligt och lyfter de befintliga smakerna till helt nya höjder. I svart vitlök mjukas vitlökssmaken upp.
7. SCHARLOTTENVINÄGER
Rödvinsvinäger med färsk schalottenlök.
Färgen är härligt granatröd och dina smaklökar kommer snabbt att uppskatta intensiteten mellan vin och schalottenlök. Den passar till fint ostron, fisk, reducerad i smörsåser, hollandaise, bearnaise, dressingar till sallad, potatis m.m.
Rödvinsvinäger med färsk schalottenlök.
Färgen är härligt granatröd och dina smaklökar kommer snabbt att uppskatta intensiteten mellan vin och schalottenlök. Den passar till fint ostron, fisk, reducerad i smörsåser, hollandaise, bearnaise, dressingar till sallad, potatis m.m.
8. BALSAMICOGELÉ
Prunotto Aceta Balsamico Di Modena-Gelé
Från DOP certifierad Aceto Balsamico i Modena görs denne gelé helt utan färgämnen eller andra tillsatsämnen, bara balsamico, rörsocker och pektin. Inget annat. En spännande produkt mycket god till ostar men lika härlig som gelé till vilt eller söndagssteken.Prunotto Aceta Balsamico Di Modena-Gelé