Fransk vinäger

Användarnamn

A L'Olivier


År 1822 grundade Eugéne Popelin varumärket A l'Olivier. Han ville introducera förmånerna av olivolja för det franska folket, som de inte visste om på den tiden. Han blev snabbt välkänd av tillverkningen av premium olivoljor och vann pris åren 1867 och 1882 på Expositions Universelles.
A l'Olivier har ett stort sortiment på vinäger av olika smak av frukt och fortsätter än idag att tillverka nya smaker av det de hittar ute i naturen. De värderar naturen och försöker hitta lösningar för att få smak till produkterna utan att förorena naturen.
Dragonvinäger A L'Olivier
Underbar doft och smak. Perfekt i Bean & på sallad.
109 kr
Köp
Info
0
Hallonvinäger med hallonpulpa A l'Olivier
Fransk vinäger med hallon
174 kr
0
Fikonvinäger A l'Olivier
Fransk fikonvinäger med fikonpulpa
174 kr
Köp
Info
0
Champagnevinäger A l'Olivier
Lyxig vit vinäger ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐...
109 kr
Köp
Info
0
Rödvinsvinäger med schalottenlök
Höjer smaken på allt från ostron till sallad
109 kr
Köp
Info
0

Vad är vinäger egentligen?


Ordet vinäger härstammar från franska Vin aigre som betyder "surt vin". Vinäger är ättika som framställs ur vin, öl eller cider. Det är en sur vätska som uppstår då etanolen oxideras av bakterier genom fermentering till ättiksyra. Det tar cirka två till fyra veckor för vin att bli vinäger. Man använder vinäger i matlagning som inläggning i maträtter eller t.ex. som salladsdressing. Ättika består enbart av ättiksyra och vatten medan vinäger har smak av det som det framställs av, darför finns det vinäger av olika smak t.ex. hallon, fikon.

Användning:


Eftersom vinäger funnits sedan 5000 f.Kr har det kommit fram flera saker man kan använda den till. Den främsta användningen är i Japan där de använder risvinäger i sushi. Bland det vanligaste är att lägga vinäger i mat då det finns fler positiva hälsoeffekter. Äppelcidervinäger sägs hjälpa till att minska på hungerkänslan samt att maten tas upp långsammare. Det sägs hjälpa till viktminskningsprocessen. 

Roliga vinägerfaktan:

1. Vinäger har trots hjälpa diagnostisera livmoderhalscancer. 
2. Man kan blanda ihop vinäger, juice och diskmedel till en blandning för att bli av med bananflugor.
3. Hippokrates ordinerade vinäger mot febersjukdomar och använde det för att läka sår.
4. Nationella vinäger dagen firas 1 November.