Stefan J Petersén lär dig göra marsipanfigurer.

Användarnamn

Modellera med marsipan
Lär dig modellera med marsipan. Stefan lär dig göra enkla marsipanfigurer med några smarta tips.

Gör enkla marsipanfigurerSå här lyckas du med att modellera i marsipan. Konditor Stefan J Petersén fd chefkonditor på NK Konditori och vinnare av bland annat Konditor-VM och Matlagnings-OS lär dig göra enkla marsipanfigurer med några smarta tips.

Börja med att göra enkla figurer och öka sedan svårighetsgraden när du känner dig säkrare. Då får du bra resultat från början.

Marsipanfigurer. Pumpa & spöke.

Marsipan är en elastisk massa av socker och rostad mandel. Mandeln i marsipan är mycket finare krossad eller mald än i mandelmassa. Mandelmassa består till minst hälften av (orostad) mandel, resterande är socker. Marsipan har högre sockerhalt än mandelmassa vilket tillsammans med rostningen av mandeln bidrar till att göra den elastisk. Därför "spricker" inte marsipan på samma sätt som mandelmassa gör om man modellerar med den.

Använd inte marsipan direkt från kylen. Massan ska vara rumstempererad. Lägg de marsipanbitar du ska jobba med under en bit plastfolie så att den inte torkar ut under tiden du jobbar.
Värm gärna marsipanen lite i händerna så att den blir smidig.

Jobba med handloven, inte fingertopparna och utgå från en kula marsipan som sedan trycks till för att formas på önskat sätt. Se till att ha r
ena händer. En liten blöt trasa att rengöra händerna med då och då är bra att ha nära till hands. Du bör också ha en torr trasa att torka dig på. Fukt gör marsipanen kladdig.

Titta på filmen och se Stefan modellera pumpor, dödskallar och spöken i marsipan till halloween. Överraska familj och vänner med perfekta haloweenpumpor, dödskallar och läskiga marsipanspöken.
Saker som kan vara bra att ha:


Här hittar du modelleringsverktyg  extra vit marsipan  orange marsipan  grön marsipan  Brun marsipan  Svart marsipan       
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: VLCDKE (motverkar spam)
Inga kommentarer