
Tuiles är tunna franska flarn som imponerar. De ser avancerade ut men som faktiskt är riktigt enkla att göra. Recept plus tips på smaksättning, färg och form.
Ingredienser :
(ger ca 20 små tuiles)50 g smält smör
50 g florsocker
2 äggvitor
50 g vetemjöl
(ev. smaksätning, några droppar vaniljextrakt eller citronzest & färg)
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna något.
Vispa ihop florsocker och äggvitor lätt (det ska inte bli skummigt).
Rör ner vetemjöl och smält smör, tillsätt ev. smaksättning.
Låt smeten vila i 10–15 minuter.
Sätt ugnen på 160°C (varmluft).
Bred ut smeten tunt i tuile formen med en palettkniv eller spatel, skrapa rent runt mönstret som bildas i håligheterna.
Baka tuilerna i ca 6–8 minuter, tills flarnen är gyllene i kanterna.
Forma dem snabbt när de kommer ur ugnen om du vill ha böjda tuiles (t.ex. över en kavel, ett skaft eller flaskhals).
Låt svalna och förvara torrt i burk.
Mixat & Maxat
Baka tuiles. Lär dig hur och ta del av våra bästa tips och recept.
Inga kommentarer