Tuiles -recept på söta lövtunna krispiga dekoratinsflan

Användarnamn

Söta tuiles
Tuiles är tunna franska flarn som imponerar. De ser avancerade ut men som faktiskt är riktigt enkla att göra. Recept plus tips på smaksättning, färg och form.

Ingredienser :

(ger ca 20 små tuiles)
50 g smält smör
50 g florsocker
2 äggvitor
50 g vetemjöl
(ev. smaksätning, några droppar vaniljextrakt eller citronzest & färg)
Tuile-form gren
"Söta små formar som kan dekorera det mesta"
159 kr
Köp
Info
0
Vinklad palett liten
Liten spatel för bästa finish
114 kr
Köp
Info
0
Vinklad palettkniv stor
Sprider och planar ut
159 kr
Köp
Info
0
Rödbetspulver
Ger fin färg & smak
fr. 59 kr
0

Gör så här:


Smält smöret och låt det svalna något.
Vispa ihop florsocker och äggvitor lätt (det ska inte bli skummigt).
Rör ner vetemjöl och smält smör, tillsätt ev. smaksättning.
Låt smeten vila i 10–15 minuter.
Sätt ugnen på 160°C (varmluft).
Bred ut smeten tunt i tuile formen med en palettkniv eller spatel, skrapa rent runt mönstret som bildas i håligheterna.
Baka tuilerna i ca 6–8 minuter, tills flarnen är gyllene i kanterna.
Forma dem snabbt när de kommer ur ugnen om du vill ha böjda tuiles (t.ex. över en kavel, ett skaft eller flaskhals).
Låt svalna och förvara torrt i burk.

Mixat & Maxat

Tuiles - tunna, krispiga och oemotståndliga
Baka tuiles. Lär dig hur och ta del av våra bästa tips och recept.
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: mhgk8u (motverkar spam)
Inga kommentarer