Mango-sorbet RECEPT

Användarnamn

Mango-sorbet
En svalkande härligt gul exotisk sorbet.

Ingredienser:


2 st mango
2 dl vatten
2 dl strösocker
2 msk citronsaft
Kastrull Mathias Dahlgren för Culimat 0,5 liter
Framtagen i samarbete med stjärnkocken Mathias Dahlgren.
649 kr
Köp
Info
0
Glasskål La Rochere Perigord
"Rustik skål till 1700-tals glasen"
149 kr
0
Glasskopa i stål Tala
Kuliga kulor
107 kr
Köp
Info
0
Glassmaskin Nemox Dolce Vita
"Enkel och praktisk för god hemgjod glass"
1299 kr
0

Gör så här:


1. Häll sockret och vatten i en kastrull. Låt det koka i ca 5 minuter till ett sockerlag.
2. Skala mangon och skär den i klyftor, in mot den stora kärnan i mitten. Lägg fruktköttet i matberedare mixer och mixa till en puré.
3. Tillsätt sockerlagen och smaksätt med lite citronsaft.
4. Kör i glassmaskin eller lägg mixen i en skål och låt det stå i frysen i minst 5 timmar. Vispa några gånger under infrysningen. Detta minskar på bilningen av iskristaller.
5. Servera den klara sorbeten.
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: GPszbs (motverkar spam)
Inga kommentarer