Användarnamn

Rostad tomatsoppa med  basilikaolja

Ingredienser:

1 kg tomater i halvor
1 stor hackad gul lök 
4 hackade vitlöksklyftor
2 matskedar olivolja
Salt och svartpeppar
4 dl kyckling- eller grönsaksbuljong
0,5-1 dl tjock grädde
0,5 dl extra virgin olivolja med basilkia

Färska basilikablad, brödkrutonger, parmesan...
Fleur de Sel Camargue Havssalt 125g
Franskt salt från havet
99 kr
Köp
Info
0
Stor skål svart med brons-glaserad insida 30cm
699 kr
Köp
Info
0

Gör så här:

Värm ugnen till 200°C.
Klä en plåt med bakplåtspapper eller smörj den lätt med matlagningsspray.
Blanda de halverade tomaterna, hackad lök, hackad vitlök och olivolja i en stor skål.
Krydda med salt och svartpeppar och rör tills grönsakerna är jämnt belagda med olja och kryddor.

Bred ut grönsaksblandningen i ett enda lager på den förberedda bakplåten.
Rosta i ugnen i cirka 40 minuter eller tills tomaterna är mjuka och lätt brynta.
Mixa de rostade grönsakerna och kyckling- eller grönsaksbuljongen i en mixer till en slät soppa.

Lägg över soppan i en kastrull och låt sjuda på medelvärme.
Rör ner grädde och låt sjuda ytterligare några minuter tills den är genomvärmd.

Servera soppan varm, garnerad med basilikaolja.
Soppan kan toppas med krutonger eller riven parmesanost.
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: h3XLbf (motverkar spam)
Inga kommentarer