Paneer masala

Användarnamn

Paneer masala 30 min
En god indisk gryta med garam masala, spenat och paneerost.

Ingredienser:

150g cashewnötter
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 msk riven färsk ingefära
2 msk garam masala (indisk kryddblandning som du kan köpa färdig eller själv blanda ihop)
400g konserverade hela tomater (oftast en burk)
2–2,5 dl vispgrädde
80g bladspenat
450g paneer
2 dl vatten
1tsk salt
Smör eller rapsolja att steka i
4dl ris

Gör så här:

Hacka lök och vitlök fint och fräs mjukt i runt 5 min i en stor kastrull. Ha i ingefära och
kryddblandning och fortsätt fräsa i några minuter till medan du rör om. Tillsätt tomater, nötter och
vatten och låt koka ihop under 10 minuter för att sedan mixa allt i en mixer.
Efter mixern, häll tillbaka allt i kastrullen igen och lägg till grädden och låt sjuda några minuter.
Ha i salt, bladspenat och den tärnade osten. Låt det stå och puttra en stund tills allt är varmt.
Servera med det kokta riset.

Saker som är bra att ha:
Ghee ekologisk Träslev rak ände 28 cm Grytset 3 grytor med lock Pillivuyt Gourmet Somme  
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: n3A7re (motverkar spam)
Inga kommentarer