Äppelmos, klassiskt med kanel RECEPT

Användarnamn

Klassiskt äppelmos
Äpple, päppel - äppelmos!

Ingredieser:


1 stor skål med vatten, gärna med lite pressad citronsaft
2 kg äpplen
2 dl vatten
0-2 dl socker gärna råsocker
1 kanelstång

Gör så här:


Hur gör man riktigt klassist gammaldags äppelmos?
Följ instuktionen och du kommer strax att ha ett antal fina burkar riktigt gott äppelmos.

Skölj äpplena, skala, kärna ur och dela i grova bitar.
Med en äppelsvarv eller äppelskalare går det supersnabbt!
Lägg bitarna iskålen med vatten och citron.
Citron motverkar att äpplena mörknar.

Lyft ur äppelbitarna och lägg i en kastrull tillsammans med 2dl vatten
(räkna 1 dl vatten per kilo äpplen om du vill koka större sats) och kanel, låt koka upp under lock i ca 15 minuter.

Mosa äpplena med en potatisstöt eller passera dem genom en grovmaskig trådsil eller äppelvagga.

Häll tillbaka moset i en ren kastrull och smaka av.
Söta med socker om det behövs. Smaka noga och känn efter.
Om äpplena är söta behövs nästan inget socker, syrliga kan behöva mer.

Koka upp moset försiktigt så att sockret smälter.

Häll upp på burkar och frys in eller konservera om du vill ha lång hållbarhet.

Saker som kan vara bra att ha:


äppelskalare moster hulda    potatisstöt kanelstång  Trådsil  glasburk   konservburk
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 9Pu445 (motverkar spam)
Inga kommentarer