Recept på Lakritsrimmad torskrygg med färska rödbetor, räkor och fetaost med lakritsvinägrett

Användarnamn

Lakritsrimmad torskrygg med färska rödbetor, räkor och fetaost med lakritsvinägrett
Esteban ́s matkreatör Catharina Fundin har skapat denna spännande rätt med torsk och lakrits. 4 portioner som tar ca 1 timma att laga efter att du rimmat torsken ca 4 timmar. Catharina står också för den fina bilden.

Ingredienser:



Torskrygg 4 bitar x 200g
30g salt
ca 1 msk lakritspulver
1 liter vatten

Tillbehör:
500g färska rödbetor
300g skalade räkor
200g Fetaost
1 knippa färsk körvel
50g hasselnötter

Lakritsvinägrett:

3 schallottenlökar
1 dl vitvinsvinäger
4 msk olivolja
1 tsk hackad körvel
1 tsk lakritspulver
salt & vitpeppar


Gör så här:




Rör ut salt och lakritspulver i vattnet och lägg i fis- ken. Låt ligga i lagen minst en timma men gärna längre upp till 4 tim- mar. Blir med detta lättrimmad och fastare i konsistensen. Baka fisken i en smord form i ugnen ca 170g i ungefär 15 min.

För mer lakritssmak strö gärna över lite lakritspulver på fisken innan du sätter in i ug- nen. Sätt in fisken lagom innan servering.

Tillbehör: Rosta hasselnötterna i ugnen på 225 grader i ca 5 min, ta bort skalet och grovhacka dem. Koka rödbetorna i saltat vatten tills de blir mjuka, skala och skär dem i klyftor. Lägg upp på tallrikar tillsammans med övriga ingredienser och häll över vinägretten på fisken och tillbehören.

Lakritsvinägrett med schallotenlök och körvel: Finhacka löken och koka i vitvinsvinäger tills det bara är lite vätska kvar. Krydda med salt, vitpeppar och lakritspulver medan varm. Låt sedan kallna, tillsätt sedan olivolja och den hackade körveln.


Catharina Fundins vintips: Helt suveränt kombination till denna rätt är vårt givna val av ett svalt rött vin av Pinot Black ( Pinot Noir ) De som föredrar vitt så rekommenderar vi en Riesling.


Olivolja  Vit balsamicovinägerLakritspulver Raw   Ibizasalt  Trio Noir
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 4GMUcA (motverkar spam)
Inga kommentarer