Vad är Pinzimolio kallpressad olivolja från Calvi

Användarnamn

Vad är Pinzimolio?
2022-02-27 @ 10:08:23
De nästan mogna oliverna ger den en fräsch parfym och en delikat fruktig smak, vilket gör oljan idealisk för att smaksätta alla typer av färska grönsaker som selleri, fänkål, rädisor, kronärtskockor, morötter, tomater, sallad, paprika...
Pinzimolio är en helt unik olivolja som pressas under den första delen av olivskörden.
En kallpressad XV olivolja från Calvi på oliver som inte ska vara helt mogna.

oliver i låda

De nästan mogna oliverna ger den en fräsch parfym och en delikat fruktig smak, vilket gör oljan idealisk för att smaksätta alla typer av färska grönsaker som selleri, fänkål, rädisor, kronärtskockor, morötter, tomater, sallad, paprika...
Den passar till mycket men är helt perfekt till våren och sommarens primörer och fräscha rätter.

olivolja

Oljan är uppkallad efter den typiskt italienska rätten Pinzimonio där man serverar olivolja med salt och peppar i en liten skål och har råa grönsaker till. 

Pinzimolio är en ofiltrerad mild extra jungfru olivolja pressad i italienska Ligurien.
Den tillverkas på en blandning av olivsorterna Ogliarola, Coratina, Gentile, Peranzana och Taggiasca.

olivolja


Pinzimolio buteljeras "mosto" alltså ofiltrerad, precis när den kommer ut ur pressen (men den kan filtreras på begäran av kunden så iblad föekommer den även filtrerad). Eftersom oljan är ofiltrerad är den grön-grumlig om den skakas om men klarnar om man låter den stå så att segmenten sjunker. Du får då en ljust grön mild olja fylld med härlig smak.

olivolja 

Costolata-flaskorna leveras med patentkork men har också en kapsyl som tas bort vid första användningern.
På flaskans hals hänger även en liten påse med en droppkork som kan tryckas ned i flaskhalsen.
Det här är en helt unik 100% italiensk kallproducerad olivolja. Du hittar den HÄR!

olivolja

Olivolja Pinzimolio Extra Virgin Calvi 500 ml

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: npaY9c (motverkar spam)
Inga kommentarer