Älskade japanska smaker

Användarnamn

Japansk matlagning
2017-09-23 @ 12:00:00
Japansk mat. Oklanderligt presenterad, ren och pinfärsk!
Det japanska köket handlar om oklanderlig presentation, rena smaker och färska ingredienser.
Måltiderna är välplanerade ceremonier och ritualer med många huvudrätter som serveras tillsammans med ångad ris, pickles och doppssåser. Allt presenteras i noggrant utvalda individuella skålar.

Unikt för de japanska smakerna är UMAMI som ofta förekommer i fermenterade livsmedel. Bonito-fisken fermenteras till katsuobushi som tillsammans med umami-rik tang eller konbu skapar dashi, basen i japansk matlagning. Fermenterade sojabönor är en annan basingrediens i form av röd miso, vit miso och sojasås, alla viktiga ingredienser i dressingar, soppor och doppsåser.

Japans buddistiska arv har bidragit till en historia av vegetarism med undantag för fisk som ofta äts rå som sushi eller sashimi. I slutet av 1800-talet började den japanska dieten att förändras  och kött introduceras och inkorporeras med matlagningsteknik från utlandet. Idag finns i Japan många rätter som fusionerar japanst-europeiskt-amerikanskt kök med det traditionella japanska köket.

Mer japanskt! 

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: rKLV7T (motverkar spam)
Inga kommentarer