Grundrecept för klassisk fondue
Ingredienser:
Olja (rapsolja, majsolja eller solrosolja fungerar bra)Köttbitar (nötkött, kyckling, fläsk, även räkor etc är gott)
Såser för doppning (bearnaise, aioli, barbecue osv...)
DU SPARAR 610kr!!!!
Skapa varma minnen
Skapa varma minnen
639 kr 1249 kr
0
" Söt och syrlig med små bitar av rosépeppar som kan pigga upp vilken anrättni...
89 kr
0
Gör så här:
Värm oljan i fonduegrytan till önskad temperatur (vanligtvis runt 180-190°C).
Skär kött och grönsaker i små bitar och placera dem på fonduegafflarna.
Doppa köttet i den heta oljan och laga det enligt din smak (tiden varierar beroende på kötttyp och storlek).
Servera med olika såser för doppning.
Bearnaisesås, chili-salsa, pesto, guacamole, tzatziki är gott till fondue. Några olika att välja bland kan vara fint.
Bakad potatis eller klyftpotatis är gott att äta till.
Tänk på säkerheten; oljan blir riktigt varm. Koka den i en fonduegryta med ordentig tyngd så att den står säkert utan att vippa. Ha ett lock att täcka eventuell antänd olja med. En brandfilt eller brandsläckare i närheten kan vara bra och var uppmärksam på vad barnen gör.
Mycket basilika,stor smak & grövre konsistens, som pålägg eller till pastan
115 kr
0
Inga kommentarer