Hallonmacarons

Användarnamn

Hallonmacarons
Dessa mandelbaserade macarons kommer vara perfekt för varma sommardagar. De traditionella macarons har en lång historia och är lokala specialiteter i städer i Frankrike.

Ingredienser:


Kakorna:

110g (malat) sötmandel 
2 2/3dl florsocker
3st äggvita
2msk strösocker
röd hushållsfärg

Hallonfyllning:

125g vit bakchoklad
50g hallon (frysta eller färska)
2msk vispgrädde
(röd hushållsfärg)

Gör så här:

Fyllning:

1. Hacka chokladen ordentligt.
2. Mixa hallonen med stavmixer.
3. Koka upp hallonpyrén och vispgrädden i kastrull.
4. Häll sedan snabbt ner pyrén i hackade chokladen och rör om tills chokladen smälter och det blir en jämn smet.
5. Här kn du tillägga lite hushållsfärg om du vill att krämen skall ha kraftig färg.
6. Lår krämen stå i kylen i någr timmar så den hinner stelna innan du lägger den på kakorna.

Kakorna:

Om du inte har färdigt malade mandlar kan du själv mala dem hemma.

Värm upp ugnen till 125grader.

1. Häll kokhett vatten över mandlarna och låt dem stå i några minuter.
2. Häll bort vattnet och skala mandlarna genom att klämma på dem tills skalet lossnar och torka dem med hushållspapper.
3. Ställ dem åt sidan till en timme för att torka på ett tort ställe.
4. Mal mandlarna i en mandelkvarn eller mixa dem till fint med en matberedare.
5. Tillsätt florsockret och mixa lite.
6. Vispa äggvitorna fluffigt i torr bunke (helst av rostfritt stål)
7. Tillsätt strösocker lite i taget och vispa tills det är ett ganska fast skum.
8. Blanda mandelblandningen ner i äggvitblandningen tillsammans med några droppar hushållsfärg.
9. Blanda allt till en jämn smet. Ifall smeten är tjock och fluffig kan du fortätta röra ihop den lite så den sjunker.
10. Spritsa ut rundlar på en storlek av femkronors mynt på två bakplåtspapperklädda plåtar.
11. Låt kakorna vila i 30min så de hinner stälna och få en hinna på ytan. Ställ dem sedsn in i ugnens nedersta del till 20min. Kakorna skall kunna lyftas från bakplåtspappret enkelt. Då är de klara. 
12. Lår kakorna svalna och lyft dem från pappret. Om de inte lossnar enkelt kan du ställa pappret in i frysen en stund tills de är enklare att ta av.
13. Lägg hallonkrämen på bottendelarna av kakorna och para ihop kakorna.
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: xkAa7Z (motverkar spam)
Inga kommentarer