Pumpapaj en stor eller 12 små pajer. Recept på FreakyKitchen

Användarnamn

Pumpapaj en stor eller 12 små
Pumpapaj toppad med sockrade tranbär, blad och rostade pumpafrön eller mandelflagor. Receptet ger 12 stycken småpajer eller en stor.
Margretheskål NEW svart flera storlekar i Durostima®
fr. 249 kr
0
Kockkniv Gyuto 20cm Karimatto
Riktigt bra & prisvärd enligt Aftonbladet
549 kr
Köp
Info
0
Träslev i lönn 31cm
Pålitlig omrörare
159 kr
Köp
Info
0
Bakbord i trä 70x49 cm
Gammaldags bakglädje
599 kr
Köp
Info
0

Ingredienser:


Pajfyllning:
450g pumpa (muscat eller halloweenpumpa)
2 dl grädde
2 msk socker
1 msk kanel
1 tsk mald ingefära
2 tsk malen muskot
1/2 tsk mald nejlika
lite mald svartpeppar
2 ägg

Pajdeg:
4 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver
0,5 dl strösocker
150 gsmör
2 msk vatten

Sockrade tranbär:
120 g färska tranbär
4,5 dl strösocker (delat på 2)
2dl vatten

Topping:
Sockrade tranbär, pumpafön eller flagad mandel
Muffinsform 12 hål
För muffins, bullar & portioner
159 kr
Köp
Info
0
Pajform rund 10cm med lös botten
Rund pajform eller tartlette
69 kr
0
Pajform rund 26cm med lös botten
129 kr
Köp
Info
0
Pajbönor, keramiska bakbönor
199 kr
Köp
Info
0

Gör så här:

Om du vill garnera med sockrade tranbär, gör dem först:

Lägg tranbären i en stor skål.
Koka upp hälften av sockret med vatten i en kastrull och rör tills sockret har löst sig.
Ta kastrullen från värmen och låt sockelagen svalna i 5 minuter.
Häll sockerlagen över tranbären och rör om.
Låt tranbären stå i rumstemperatur eller i kylen i 6 timmar eller över natten.

Sila av tranbären från sockerlagen och häll 1 dl socker ovanpå (lagen kan du spara till annat).
Rör runt i tranbären så att de täcks hela vägen runt av strösocker.
Häll de sockrade tranbären på ett bakplåtspapper och låt dem torka i minst 2 timmar i rumstemperatur eller i kylen.
Nu har du vackra som ser ut att ha fått frost.

Pajdeg: 
Blanda mjöl, bakpulver och socker i en bunke.
Rör ihop till en gryning massa tillsammans med smör och sedan vatten.
Alternativt kör du alla ingredienser utom vatten i en matberedare.
Tillsätt vatten när en grynig blandning bildats i matberedaren.
Ta mer mjöl om den blir för kladdig eller en aning vatten och den blir för torr.
Knåda ihop till en deg.
Smörj en pajform eller muffinsform med 12 hål och platta ut deg i varje urholkning.
Förgrädda pajskalen i 10 minuter i 200°C.

Fyllning: 
Skala och hacka pumpan, koka den mjuk i en kastrull tillsammans med grädde, cirka 15 minuter.
Rör om då och då.

Rör sedan ihop den kokta pumpa och grädde med strösocker kryddor.
Kör allt till en slät smet med hjälp av en stavmixer.
Mixa ner äggen när smeten är lite svalare.

Fyll pajskalet eller småpajerna med pumpasmet och grädda (pumpakärnor eller mandel kan strös på innan gräddning).
Grädda i 25 minuter i 200°C.
Garnera med sockrade tranbär och kanske småbakade blad av överbliven deg eller strö över  rostade pumpakärnor eller fladgad mandel.
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 4yQfTK (motverkar spam)
Inga kommentarer