Kanelbullekaka - en mjuk kaka som smakar kanelbulle men går mycket snabbare att baka

Användarnamn

Kanelbullekaka
Kanelbullekakan är en mjuk kaka som smakar kanelbulle men går mycket snabbare att baka. Perfekt när du är sugen på bullar men inte hinner vänta på jäsning och annat. En riktig favoritkaka!
Sockerkaksform kugelhopf
Vacker hög kaka
329 kr
Köp
Info
0
Ballongvisp
Få volym snabbt
fr. 188 kr
0
Bakbord i trä 70x49 cm
Gammaldags bakglädje
599 kr
Köp
Info
0
Margretheskål i stål
"Jättesnygg med framförallt praktisk till allt i köket"
fr. 349 kr
0

Ingredienser:


Kaksmet:
100 g smör
1 dl mjölk
3 ägg 
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Smaksättning:
1 dl brunt farinsocker
1 - 2 msk kanel
1 msk kardemumma
Springform rund, keramisk non-stick Tala
fr. 277 kr
0
Slickepott
Klassisk slickepott
59 kr
Köp
Info
0
Träslev rak ände 28 cm
Klassisk omrörare
52 kr
Köp
Info
0
Vinklad palettkniv stor
Sprider och planar ut
159 kr
Köp
Info
0

Gör så här:


Sätt ugnen på 175°C 
Smörj och strö en sockerkaksform.
Smält smöret och blanda ner mjölken.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Sikta och blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver noga och vänd ner dem i äggvispet till en jämn smet.
Blanda ner smör-och-mjölk-blandningen i smeten.

Blanda kanel, kardemumma och farinsocker i en skål.

Häll 1/3 av kaksmeten i sockerkasformen.

Strö över hälften av kryddblandningen och täck med nästa 1/3 av kaksmeten.
Strö över resten av kryddblandningen och häll över resten av smeten.

Grädda kanelbullekakan i cirka 40 minuter eller tills den är färdiggräddad.
Testa genom att sticka en sticka i kakan. Stickan ska vara helt ren om kakan är färdig.

Låt kakan svalna innan du hugger in ;)

Recept

Kanelbullar - ultimata hacks för att lyckas
Så lyckas du baka de bästa bullarna till Kanelbullens dag. Bageriernas bullar är ofta helt fantastiska och i en klass för sig. Här är några tips som kan få dina hembakade bullar ännu bättre och godare.
Kanelbullefyllning med mandelmassa
Saftigare kanelbullar med fyllning med mandelmassa
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: ZJSyUk (motverkar spam)
Inga kommentarer