Användarnamn

Grillad majs med basilikasmör
Gillad maj med ny spännande kryddning

Ingredienser:

st  majskolvar, gärna med färsk med blast menh frysta går fint
Olivolja
Färsk basilika ca 1dl löst packad
Smör 
Havssalt
Majshållare 12st
Ät och håll snyggt
99 kr
Köp
Info
0
Fleur de Sel Camargue Havssalt 125g
Franskt salt från havet
99 kr
Köp
Info
0
Grillkorg eller ugnslåda Nostick
För ugnen och grillen
189 kr
Köp
Info
0
Grillnät eller grillmatta Nostick 32x32cm
58 kr
Köp
Info
0

Gör så här:

Tänd grillen.
Pensla majsen med lite olivolja och strö över salt.
När grillen är varm, tillsätt majs och stäng locket.
Rotera majsen några gånger, tills några av kärnorna fått blåsor och resten är ljusa och glänsande gula.

Detta bör inte ta längre tid än 8 minuter. Var noga med att inte överkoka, annars blir majsen torr. Tillsätt under tiden smör, basilika och salt i en matberedare och låt det slita.
Du kan behöva skrapa ner sidorna en eller två gånger.
När basilikan är finhackad och smöret fått en ljusgrön nyans är det klart. När majsen lossnar från grillen, häll på den med basilikasmöret.

Strö över lite mer salt om så önskas. Ät genast.

Tips!
Basilikasmör kan göras i förväg och överblivet basilikasmör är fantastiskt på allt grillat och på rostat bröd.
Måttsats små mått
Enkla små mått
165 kr
Köp
Info
0
Gjutjärnstallrik, djup oval med underlägg i trä
fr. 365 kr
0
Minipanna i gjutjärn med underlägg i trä
Portionspanna till spis eller grill

fr. 169 kr
0
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: JWKBAD (motverkar spam)
Inga kommentarer