Rårakor med cottage cheese

Användarnamn

Rårakor med cottage cheese
En svensk klassiker som med fördel kan serveras med röd lök och cottage cheese.

Ingredienser:

350g potatis
250g gul lök
2 ägg
1 krm salt
1 krm peppar
250g cottage cheese
1/2 röd lök
Smör eller rapsolja att steka i

Gör så här:

Skala potatisen och riv den fint på rivjärnet. Skala den gula löken och hacka den fint. Vispa samman
äggen och tillsätt salt och peppar. Blanda potatis, lök och äggblandningen och börja steka.
Det räcker med ½ dl smet per råraka, bred ut smeten tunt. Stek de ungefär 3 minuter på vardera sida tills de är
guldbruna och frasiga. Serveras med hackad rödlök och cottage cheese.
Smaklig måltid!

Saker som är bra att ha:

Stekpanna i kolstål Mauviel M'Steel  Rapsolja Cullisse 250 ml Tryffelolja med vit tryffel 100mlTryffelsalt - Sale di Volterra al Tartufo
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: AcYWAp (motverkar spam)
Inga kommentarer