Feta och yoghurtdipp

Användarnamn

Feta och yoghurtdipp

Ingredienser:

230 g fetaost
180 g grekisk yoghurt 
1 finhackad vitlöksklyfta 
1 msk olivolja
Salt & nymald svartpeppar

Gör så här:

Beatbeta den hackade vitlöken med knivbladet tillsammams med en aning salt så att du får en mjul krämig vitlöksmassa.
Kör fetaost, yoghurt och vitlök i en matberedare eller mixa med stavmixer till slät, aningen fluffig massa.
Rör ner olivolja i fetasmeten.
Smaka av med peppar och salt om det behövs.
Ringla lite olja över och strö gärna på lite hackade mandlar eller pistagenötter.

Dippen kan göras ett par dagar innan den ska ätas.
Den kommer att tjockna och vitlökssmaken blir starkare.
Det går fint att vispa i ytterligare klick grekisk yoghurt för att späda den.
Tjockleken kan alltid justeras med att öka eller minska andelen yoghurt.

Dippen kan även smaksättas med örter som mynta, oregano, basilika, dill mfl eller kryddor och färdiga kryddblandningar som olika salladskryddor eller harissa. Man kan också tillsätta rostad paprika eller torkade tomater.

Krämen passar självklart som dippsås men testa den gärna på rostat bröd eller ta en klick i soppan eller som salladsdressing.
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: gvmttA (motverkar spam)
Inga kommentarer