Användarnamn

Kladdig citron- & hallonkaka
Söt och syrlig, kladdigt god med vackert röda hallon.Kakan kan även bakas med andra bär eller fruktbitar.

Ingredienser:


2 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1-2 citroner saft & rivet skal
90 g smör
2 dl tinade eller färska hallon

Så här gör du:


Värm ugnen till 175°C.
Vispa ägg och socker vitt oxh pösigt.
Häll ner citronsaft och skal i äggblandningen och sikta ner mjölet och vänd försiktigt ihop smeten.

Häll smeten i en smörad och bröad bakform eller i en pajform.
Fördela hallon i smeten och hyvla över smöret.

Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter. 

Servera som den är eller med vispad grädde eller vaniljglass.
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: dVuxGB (motverkar spam)
Inga kommentarer