Underbar fransk chokladtryffelkaka

Användarnamn

Fransk chokladtryffelkaka
Mörk fransk chokladkaka. Superenkel att göra och sprängfylld med chokladsmak.

Ingredienser:


425g mörk choklad i pellets eller hackad
200g  smör
5 ägg
2 msk vatten
1 dl socker
1 tsk salt

Gör så här:


Värm ugnen till 175°C. Smörja och strö (eller fodra med bakplåtspapper en bakform med löstagbar kant ca 23cm i diameter.
Smält chokladet och smöret i en vattenbad eller mikrovågsugn (var försiktig) och häll sedan choklad-smörblandningen i en skål. 

Tillsätt ägg, ett i taget och blanda tills blandningen är helt jämn.
Häll vattnet i en kastrull, tillsätt socker och salt och koka under omrörning tills sockret och saltet löser sig (ca 1-2 minuter).

Rör ner sockerblandningen i chokladblandningen och rör ihop.  Vispa sedan smeten tills den är jämn och blank. Det tar ca 3 minuter.

Fyll kakformen med smeten och baka i 30-35 minuter tills kanterna ser bakade ut men mitten av kakan fortfarande är blank.
Låt kakan svalna ordentligt innan servering.

Servera som den är eller toppad med hallon eller passion- & mangogranulat och grädde.
Vill du boosta chokladen ännu mer glaserar du kakan med smält choklad.

Saker som är bra att ha:

chokladpellets   hallongranulat  passion & mango
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: FEBRSQ (motverkar spam)
Inga kommentarer