Hibiskustoddy Recept

Användarnamn

Hibiskustoddy
Värmande mörkt röd varm (eller kall) cocktail passar fint en kylig dag eller som alternativ till glögg. Vill du hellre servera den kall funkar det också fint. Vill du ha en drink som passar barn och andra som inte vill dricka alkohol går det fint att hoppa över spriten.

Ingredienser:


Hibiscussirap:
2 liter vatten
40g Torkade hibiskusblommor
200g socker
2 kanelstänger
2 tsk krossade kryddpepparkorn
1 tsk kryddnejlikor

Till varje portion:
200 ml kryddig hibiskussirap (ovanifrån)
2 tsk limejuice
5cl cognac eller motsvarande

Gör så här:


Koka upp vattnet och tillsätt hibiscusblommorna, socker, kanelstänger, allspice och kryddnejlika. Låt småkoka i 20-30 minuter. Sila och kasta bort bitar & skal. Koka upp den frånsilade sirapen igen och låt reducera tills att drygt halva mängden återstår. Klart! Sirapen räcker till ca 5 färdiga drinkar.
hibiskusdrink
Till varje glas eller kopp tar du 200 ml av den heta hibiscussirapen och blandar med pressad lime och 5cl god cognac.
Vill du ha en kall drink eller cocktail går det fint att kyla sirapen och sedan göra på samma sätt som med den heta drycken.
Drinken kan självklart serveras alkoholfri utan tillsats av någon sprit.

BRA ATT HA:

Hibiskus  
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: jFJNaN (motverkar spam)
Inga kommentarer