Julinformation: Vi skickar julklappar fram till förmiddagen den 22 december. För beställningar som måste hinna fram före jul, lägg din order senast förmiddagen den 19 december så skickar vi samma dag. LÄS MER
Ramen med curry och kokos Recept

Användarnamn

Ramen med currypasta & kokos
Det här är kanske inte en helt traditionell japansk ramen utan en fusion mellan det bästa av den japanska läckerheten och taiköket. Väl värd att testa.

Ingredienser:


1 msk sesamolja
1 liten bit riven ingefära
3 pressade eller rivna vitlöksklyftor
2 dl purjolök i tunna ringar
2 charlottenlökar skurna i längdriktningen
2 skivade portobellosvampar eller motsvarande
1 tunnskivad röd chili
1/4 tsk grön eller röd currypasta, eller efter smak
1/2 tsk chilisås
1 tsk salt
ca 1/2 tsk peppar
2 tsk curry (pulver)
1 liter buljong på bella buljong
4,5 dl kokosmjölk, men bara kokoskrämen som samlas på toppen i förpackningen  (spara kokosnötvattnet för smoothies eller dyl).
1/2 tsk fisksås
1 tsk limejuice, använd resten som garnering
1 salladslök tunt skivad
1 liten bok chop, eller någon typ av kål eller salladskål
2 dl böngroddar
1dl sockerärter
2 morötter, i band (med potatissskalare)
1 paket tunna risnudlar, kokta enligt instruktionen på förpackningen

Gör så här:


Värm sesamolja i en panna och bryn ingefära, vitlök, purjolök, charlottenlök, svamp och röd chili tills chilin börjar mjukna och svampen karamelliserar, ca 5-8 minuter.
Lägg i currypasta, chilisås, salt, peppar och curry och koka ihop snabbt.
Häll i  buljong, kokoskräm, fisksås och limejuice. Koka upp på medelhög värme, sänk värmen och sjuda i 20 minuter.

Smaka av och justera kryddningen efter behov.
Lägg i kål, böngroddar, ärter och morötter och låt allt bli genomvarmt men inte koka sönder. Grönsakerna ska ha lite frasigt tuggmotstånd.
Lägg i kokta risnudlar och servera.

Bellabuljong   SesamoljaTrio noir  Trio noirTrio noir
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: NtDqTW (motverkar spam)
Inga kommentarer