Recept på enbärssås till vilt

Användarnamn

Viltsås med enbär

Ingredienser:



¾ dl dijonsenap
1½ dl svensk senap
2 äggulor
½ dl rapsolja
2 msk honung
2 ½ msk krossade enbär
2 msk gelé eller outspädd saft ex svartvnbär eller rönnbär
1½ dl vispgrädde

Gör så här:



Blanda ihop senap och rör ner äggulorna och olja lite i taget. Tillsätt honung och krossade enbär. Smält gelé med lite vatten och ner detta i såsen eller tillsätt saft. Runda av med vispgrädde, lite i taget. Låt såsen dra, gärna över natten så att enbären hinner ligga och dra ut smaken.

Användbart:

Enbär
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: f4HkAE (motverkar spam)
Inga kommentarer