Användarnamn

Red hot chili
En underbart mustig chili med varma kryddor. Red hot chili med Red Hot Chili Curry och svartpeppar Trio Noir receptet för 4 personer liksom bilden kommer från vår leverantör Herbaria.

Ingredienser:


1 kg nötbog
100 g rökt sidfläsk
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
2 msk olivolja
1 tsk mald spiskummin
1 msk ungersk paprika, söt
1 msk mejram
2 tsk Red Hot Chili Curry
2 msk tomatpuré
5 dl köttbuljong
800 g tomater på burk
2 dl öl
1 burk kidneybönor ca 200 g
Havssalt
Svartpeppar Trio Noir
4 cl whisky

Gör så här:


Tärna nötköttet i  stora tärningar och sidfläsket i  tärningar. Skala lök, vitlök och morötter och skär allt i stora kuber.

Fräs sidfläsket en kort stund i olivolja i en panna ellergryta. Tillsätt köttet och bryn det tillsammans med sidfläsket. Salta och peppra, ta upp kött och sidfläsk ur pannan.

Fräs lök och vitlök i det heta fettet i ca 5 min. Tillsätt morötterna och krydda med spiskummin, paprika, mejram och Red Hot Chili Curry.
Fräs i ytterligare ca 5 minuter och tillsätt tomatpuré,  buljong, tomater och öl.

Lägg köttet i såsen och låt allt sjuda på svag värme, utan lock, i 50 min.
Sist rör du ner kidneybönorna, låt sjuda ytterligare 10 min och smaka av med salt, Trio Noir mer Red Hot Chili Curry och eventuellt en skvätt whisky.

Red Hot Chili Curry Paprika, ungersk söt  Fint havssalt  Trio Noir  Olivolja
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: CWRKZs (motverkar spam)
Inga kommentarer