Recept på fläderblomsglazetill grillat

Användarnamn

Fläderglaze till grillat
En lite annorlunda glaze till ljust kött, fågel och grönsaker. Testa till sommaren grillparty. Använd egen eller färdigköpt fläderblomsaft.

Ingredienser:



1  gul lök
2-3 vitlöksklyftor
1 röd chilipeppar
1 dl outspädd fläderblomsaft
1 citron, skal och saft
2-3 msk honung
1 msk soja
2 tsk oregano, timjan eller annan ört
Salt & peppar om det behövs


Gör så här:



Skala och hacka löken.
Kärna ur och hacka chilin tunnt.
Fräs löken mjuk i olja.
Tillsätt chili och låt fräsa ihop.
Häll i flädersaft tilsammans med  citron, honung, örtkrydda och soja.
Koka samman tills glazen tjocknar. Det tar ca 10-15 minuter. Mixa med mixerstav till önskad konsistens.
Låt glazen svalna och häll på flaska.

Glasflaska
Skriv kommentar:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: mEQcLj (motverkar spam)
1 Kommentar
#1
Håkan
Den här glacen blev jättegod, passar bra till fläskkött eller kyckling. Jag kompletterade med ingefära när jag använde den till fläskkött.
2020-07-02 @ 12:53:36