Recept på syrensaft

Användarnamn

Syrénsaft
Smaken på denna svagt syrénlila dryck kommer att överraska. Den är inte alls parfymerad och svulstig utan lätt och svalkande. Späd med vatten efter tycke och smak eller blanda den med champagne för en underbar lyxig drink.

Ingredienser:


ca 40 klasar syrenblommor
18 dl strösocker
50 g citronsyra
3 st citroner eller lime eller en blandning av dessa
2l kokande vatten 

Gör så här:


Tvätta citronerna noga. Varva blommorna från klasarna med socker, citronsyra och tunt skurna citronskivor i en rostfri bunke eller hink. (Alternativt pressa frukten och riv det yttersta av skalet.) Täck över och låt stå svalt 4 dygn. Rör om två gånger varje dag.

Fyll på rena, kalla flaskor. Förvara svalt. Går också utmärkt att frysa! Vill du tillsätta konserveringsmedel rör du ut 1krm natriumbensoat i lite av den heta saften och tillsätt till blandningenSlå upp saften på rena flaskor och förvara svalt.

Den vackra lila färgen mattas gärna efter ett tag. Friska upp den med några droppar rödbetsjuice. Det ger fin färg och så gott som ingen extra smak.

tips! Om du har många svarta kryp i dina syrener lägg först syrénklasarna på vitt papper, så att krypen kommer ut.

Här hittar du fina flaskor med patentkork.



Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: kSu4eq (motverkar spam)
Inga kommentarer