Användarnamn

Kola med chokladsmak
Chokladkola är ett mycket uppskattat inslag bland julgodiset på gottebordet. Så god att du kanske gör den även till påsk? Recept för ca 75 kolor.

Ingredienser


100 g  smör
3 msk kakao
3,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 dl sirap
2 dl vispgrädde


Gör så här


Smält smör i en stor kastrull och rör ned resten av ingredienserna. Koka blandningen utan lock, rör om då och då i 1/2-1 tim. Med en vidare kastrull kortas kokriden.
Kolan är klar när en droppe av smeten nedhälld i kallt vatten kan formas till en seg och hård kula.
Har du termometer ska den visa 122-125°C.
termometer med spett

Häll upp den färdigkokta smeten i en välsmord liten långpanna ca 20×30 cm.

panna

Låt kolan kallna och skär eller klipp den sedan i ca 2×2 cm stora bitar och linda in var och en i smörgåspapper eller cellofan.

För extra chokladsmak doppar du kolorna i smält mörk choklad. 
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: yUVMU6 (motverkar spam)
Inga kommentarer