Sommarlunch på landet

Användarnamn

Varken hackat eller malet
2020-05-22 @ 05:17:46
Råa skär när dom är som bäst.
Nu känns det i luften! 
Sommaren närmar sig och jag vill gärna äta ute, lätt- och snabblagat.

Familjens försommar luncher på landet är ofta ett stort fat med skivade grönsaker, pasta, poucherade ägg, mozzarella eller något annan gott och enkelt.
Stora fat är bra för på dem kan man gruppera salladens ingredienser så att alla kan ta det de själva gillar.
Det är ett smart sätt att fä även barnen att äta sallad.



Min erfarenhet är nämligen att det inte alls är svårt att få barn att äta sallad om de själva får blanda.

Servera salladen med gott hembakat bröd. Gärna surdegsbröd.

bröd

Vill man inta äta bröd till eller har bröd som blivit lite gammalt passar det perfekt att använda till krutonger att toppa salladen med.

stora fat

Många grönsaker blir absolut bäst i tunna skivor. Rädisor och gurka så klart men testa att skiva zuccini tunnt och blanda med citron, olivolja och kryddor. Parmesan är också fantastiskt ovanpå salladen och då gärna i tunna skivor.

Jag använder gärna en mandolin för att få tunna jämna skivor av allt från tomater till parmesan. Just nu är ett av mina favortiverktyg multihackaren som kan det mesta. Den hackar, strimlar skivar, tärnar osv ock samlar dessutom upp allt i en låda så att inte hela köket fylls av rester från grönsaker och annat.



Multihackare & mandolin med uppsamlare  Stort fat svart med blå glaserad insidaMandolin i rostfritt med 5 skärStort fat grått med rosa glaserad insidaStort fat grått med glaserad insidaStort ovalt fat i svart stengods med grön glasyr


sommarfat
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: zvEPCN (motverkar spam)
Inga kommentarer