Biscuits Rosé de Reims de Maisson Fossier

Användarnamn

Biscuits Rosé de Reims
2017-04-13 @ 12:00:00
Biscuits Rosé de Reims, de franska rosa kakorna från Reims äldsta bageri Maisson Fossier.
Kanske känner du igen dem från någon tur i champagnedistriktet, Biscuits Rosé de Reims, de rosa kakorna från Champagne-distriktet. Från Reims äldsta bageri, Maisson Fossier, kommer de rosa kakorna som fransmännen gärna njuter till ett glas champagne ellr vin.

Den delikata lilla kaka som är en av juvelerna från den franska staden Reims skapades redan 1691. Den har alltid associerats med champagne och festligheter, speciellt sedan den presenterades för det franska hovet vid Ludvig den XVI kröning.

Den rosa biskvin bakas efter samma recept som den ursprungliga kakan och har samma utformning och sammansättning. Den enda skillnaden är att den numera är mycket mindre. Den mindre storleken gör att den passar perfekt på ett buffébord eller på kaffe- eller tefatet.

Det över över 300 år gamla receptet föreskriver att de rosa kexen ska gräddas två gånger innan de avslutningsvis pudras med florsocker. Den dubbla gräddningen gör att kakan inte löses upp när den doppas i champagne eller rött vin. De rosa kakorna är mycket användbar i bakverk och desserter på samma sätt som ladies fingers.

De rosa kakorna påminner om savoiardikex eller Ladies Fingers, kanske också italienska amarettikakor och franska macarons. De är helt perfekt till en romantisk middag, på bröllop och till alla hjärtans dag men passar också fint för att ge vardagen ett vackert rosa skimmer.

Kakan hyllas av proffs- och amatörkockar. Den är en underbar ingrediens i eller dekoration till desserter såsom charlotte russe, târtor, tiramisu och andra bakverk.

HÄR hittar du recept med Biscuits Rosé.

Rosa kakor
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: HnX3Qz (motverkar spam)
Inga kommentarer