Chokladprovning med Criollo

Användarnamn

Chokladprovning
2017-02-01 @ 10:25:00
Gör en enkel chokladprovning. Testa olika typer av Criollo, den finaste av kakaotyper.
En enkel chokladprovning är en perfekt avslutning på en middag eller en kul inledning på ett samtal om smaker och njutning. En bra vägledning är produktbladet med beskrivningar av alla chokladtyer som ingår och dess smaker. Läs det innan ni börjar prova eller efter som ett slags facit. En ask per person är att föredra men självklart går det bra att dela även om bitarna då blir mycket små.



Provningen i sig är inget svårt det är bara att bita dofta och smaka. Tala om vad ni tycker att chokladen smakar. Kanske kan ni känna toner av olika frukter, nötter, kaffe eller gräs? Papper och penna är bra att ha till hands för anteckningar.

Just det här setet består av små chokladbitar, så kallade napolitans, gjorda på olika typer av den berömda chokladen Criollo:
Puertomar, Porcelana, Puertofino, Javablond, Canoabo och Chuao. Alla noga utvalda av en av chokladvärldens främsta pionjär, Gianluca
Franzoni, skaparen av Domori.

Criollo

Under flera år reste Gianluca i hela Venezuela för att finna alla varianter av just Criollo.
Domori startades 1993 och med Gianlucas passion att använda olika varianter av Criollo till sin unika choklad har Domori skapat sig ett
namn i chokladvärlden som världens främsta tillverkare och specialist på criollovarianter.

Varumärket Domori var först med att använda endast så kallad ”Fine Chocolate” i all sin tillverkning. Denna extra fina kakao utgör endast 10% av all världens producerade kakao och Criollo som är den främsta varianten endast 0.001%. Den här chokladbönan är svår attt odla med både sötare och syrligare än andra sorter.

Ingredienserna är få: Kakao och rörsocker, smaken av den finaste kakaon i världen. I den lilla asken finns en av världens mest prisade chokladsorter med otroliga smaker.

Jämför: Forastero är den vanligaste bönan och återfinns i 90 procent av all chokladproduktion. Den domineras av en bitter smak som i förädlingsprocessen döljs genom att andra smakämnen tillsätts.

Läs mer om hur en provning kan gå till HÄR!


Criollo Domori chokladprovning produktblad

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: W2wbyZ (motverkar spam)
Inga kommentarer