Läs mer om företagsupplysning och information på Mixat & Maxat

Användarnamn

Upplysningar och information
2016-09-14 @ 12:34:00
En gammal favorit och en lite ny-gammal bubblare.

Alla bolag & Eniro


Allabolag.se är lite som Google för mig. Här kan du få reda på massor om företag som du har någon relation till eller är nyfiken på. 
Informationen om bokslut och nyckeltal är gratis. Inte alls illa och superspännande och i många fall viktig information. På Eniro, en sajt jag länge dissat finns ännu mer för många okänd gratisinformation. Där kan du ladda ner årsredovisningar helt utan kostnad. För att få fram den informationen söker du på ett företag, klickar upp inforutan och i länken finansiell information kan du välja att ladda ner årsredovisning. Den informationen kan vara värd hur mycket som helst och kosta multum.

Vad jag kollar på? Det är så klart lite olika men några nyckeltal är extra spännande:

Nettoomsättning eller omsättning
Hur mycket företaget säljer eller fakturerar för under en viss period.

Vinstmarginal

Vinstmarginalen varierar mellan brancher men anger alltid företagets vinst i förhållande till omsättningen. En liten hake finns dock. Det råder lite olika meningar om hur man räknar ut den. Ibland används: VM = Vinst före finansnetto / Omsättning och ibland: VM= Årets resultat / Omsättning.

Kassalikviditet
Likviditeten är ju bra att ha koll på och den ger dig också en fingervisning om hur svårt eller lätt en ny kund har att betala sina skulder till dig. 100% är bra allt över är ännu bättre.

Årets resultat
Företagets vinst eller förlust under det gångna året. Det finns också ett resultat efter finansnetto där hänsyn tagits till  bokslutsdispositioner eller skatt.

Annat spännande 
Det finns så klart massor att kika på men spännande kan vara löner, företagsform, beslutsfattare och firmatecknare. Alla bolag har dessutom olika varningslistor man kan kolla på.

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 5M4FDu (motverkar spam)
Inga kommentarer