Salt i diskmaskinen

Användarnamn

Diskmaskin
2016-09-14 @ 08:23:00
Nu fattar jag hur bra det är med salt i diskmaskinen!

Fyller du på salt i diskmaskinen?


Jag har fyllt på salt i vår diskmasin ibland, ibland inte... När en ny maskin installerats är i alla fall jag ofta lite mer nog med att behandla den enligt konstens alla regler och då har nog saltet fyllts på som det ska och om det nid något tillfälle uppstått problem så kan kanske saltförpackningen åkt fram och maskinens behållare fyllts på. Fast det är inget som riktigt ingått i min rutin.

I vårt kök i stan verkar det inte spela någon större roll. Kanske beror det på vattnet. Kontrollerat stadsvatten av bästa stockholmskvalitet. Men på landet har jag insett vilken betydelse de vita grova saltkornen har.

Under en längre tid har i synnerhet plastsaker men också en del posrlin och bestick belagts med en svart hinna. Omöjlig att få bort hur mycket man än skrubbar. Jag har givit upp och tänkt att vi får väl förnya oss när de blr helt oanvändbara. Vi har några bland annat barntallrikar i melamin som sett helt galna ut.

Av en händelse drog en av de stora tjejerna en saltgurka (testa den! färsksaltad gurka från östergötland är himelskt...) över sin lillasysters tallrik och vad händer??? Jo. Tallriken som omöjligt går att få ren blir plötsligt sig själv igen. Helt magiskt.

Vi har egen brunn så vattnet renas inte på reningsverk men är bra ändå. Dessutom använder vi en del grejer av silver som går med i diskmaskinen. Resultetet är oavsett att vi får disk och diskmaskinsinsida med svart beläggning men med salt i maskinen slipper vi denna läbbiga svarta hinna.

Magiskt eller hur?
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: TJ8E6x (motverkar spam)
Inga kommentarer