Användarnamn

Miso hatcho ekologisk i squeezebag

Miso på soja
135 kr
  • Extra proteinrik
  • Naturligt frementerad
  • Opastöriserad
Antal: 
Köp
Miso Hatcho opastöriserad ekologisk misopasta på soja ClearSpring 
Vördad i århundraden som den mest berömda mison i Japan och som den misopasta som levererades till kejsaren. Tillagad på rena sojabönor är den ett kraftverk med koncentrerad näring, med dubbelt så högt proteininnehåll än annan miso gjord på inblandning av ria eller korn.

Den här exklusiva mison tillverkas av kunniga hantverkare med 500-åriga traditioner. Mison lagras på cederfat där den får mogna i upp till 3 år. 

Mörk och smakrik, fylld med umami. Den här mison har en distinkt smak som kan ge ett nytt intressant tillägg till din dagliga matlagning, särskilt i soppor, såser och röror.

Ett smart sätt att börja använda misopastor är att tillsätta dem i grytor och soppor och andra rätter där man annars kanske skulle använt buljong.

Hatcho-miso innehåller mer protein och mindre salt an andra misosorter. Den tillverkas enligt traditionell japansk medtod där den fermenteras och lagras på cederfat. 

Under lagringen bryter enzymerna från koji, tillsammans med naturligt förekommande jäst och bakterier, gradvis ner  bönorna i lätt smältbara aminosyror, fettsyror och enkla sockerarter som ger mison rika, komplexa smaker och ett överflöd av umami, den femte smaken.

Miso är podukt med en levande och pågående jäsning. Det kan leda till att locket bullar ut eller påsen fyllls ut med gas. Mison är dock fortfarande säker att konsumera och god att äta. Vit jäst kan utvecklas vid exponering för luft. Den vita beläggningen är bara skumma bort.

Miso blir naturligt mörkare med tiden; detta påverkar inte kvaliteten.
Miso är en levande produkt och pågående jäsning kan få locket att bukta ut men den är fortfarande säker att konsumera. Oskadliga vita jäst kan utvecklas från exponering för luft.
Skumma i så fall av den innan användning. 

I allmänhet är det bästa sättet att lagra miso att behålla sin fräschör och kvalitet är i en sval skåp eller kylskåp. Men det beror på klimatförhållanden och personliga preferenser.

Salt spelar en viktig roll i många jästa och betade livsmedel. Det fungerar som en kontroll för att fermentationsprocessen, skapar matar med optimal näring men hindrar dem från att förstöra.

Miso innehåller tillräckligt med salt för att framgångsrikt styra fermenteringen. Salthalten varierar från 5% för lättare sorter upp till 12% starkare, mörkare sorter.

Miso är en koncentrerad krydda med stor aromatisk förmåga, så använd den sparsamt i början innan du lärt känna smaken och styrkan.

Om du vill ersätta salt med miso kan du utgå från att två teskedar miso motsvarar en fjärdedels tesked salt.
På detta sätt saltintag kan sänkas och full nyttan av smak och näring av miso.

Precis som årgångsviner finns det många sorters miso, var och en med sin egen unika smak, färg och konsistens. Varje miso speglar den lokala kulturen, grödor och odlingsförhållanden i olika regioner i Japan.

Söt miso har lägre soja innehåll, mindre salt och mer koji är populär i södra Japan, medan mörkare miso ofta kallad alias eller röd miso, innehåller mer soja och mindre korn koji och traditionellt kommer från den norra delen av Japan.

Innehåll:
Fermenterade hela sojabönor*, vatten, havssalt, rostat kornmjöl*. 
* = Ekologisk 
Innehåller: GLUTEN & SOJA.
Näringsvärde per 100g:
Energi: 895 kJ / 214kcal
Fett: 10,4g (Varav mättat fett: 2,12g, enkelomättat: 3,26g & fleromättat: 4,56g)
Kolhydrater: 12,7g (varav sockerarter: 1,8g)
Protein: 23,3 g
Salt: 10,75 g
Fiber: 6 g 
Vikt: 300g
Ursprung: Japan
Visa mer
Visa mindre
Vikt: 300g
Antal i förpackningen: 1st
Kanske gillar du även någon av dessa:
Umamipasta med chili ekologisk
Den 5:e smaken med chili
99 kr
Köp
Info
0
Misopasta på korn ekologisk MUGI
MUGI - Riktigt mörk miso
139 kr
Köp
Info
0
Misopasta vit  SHIRO ekologisk i squeezebag
109 kr
Köp
Info
0
Mer från Clearspring
Misopasta på råris ekologisk GENMAI
GENMAI - Miso på sojabönor och ris
116 kr
Köp
Info
0
Tre fantastiska misopastor ekologiska
3 fantastiska japanska misopastor
fr. 360 kr
0
Shoyu-soja ekologisk 150ml
Äkta japansk Shoyu
52 kr
Köp
Info
0
Andra köpte även
Bladkorkskruv Ah So
Öppna utan att skada korken
169 kr
Köp
Info
0
Sushimatta
Rulla egna makirullar
49 kr
Köp
Info
0
Black Garlic - skalade klyftor i burk
En svart smakbomb - skalade klyftor
76 kr
Köp
Info
0
Harissa på tub
"Tunisiens hetta på tub!"
25 kr
Köp
Info
0