Köp MISO-PASTA Hatcho hos

Användarnamn

Miso hatcho ekologisk i squeezebag

Miso på soja
135 kr
Vördad i århundraden som den mest berömda mison i Japan och som den misopasta som levererades till kejsaren. Tillagad på rena sojabönor är den ett kraftverk med koncentrerad näring, med dubbelt så högt proteininnehåll än annan miso gjord på inblandning av ria eller korn.
Den här exklusiva mison tillverkas av kunniga hantverkare med 500-åriga traditioner. Mison lagras på cederfat där den får mogna i upp till 3 år. 
 
Köp
Miso Hatcho opastöriserad ekologisk misopasta på soja ClearSpring 
Vördad i århundraden som den mest berömda mison i Japan och som den misopasta som levererades till kejsaren. Tillagad på rena sojabönor är den ett kraftverk med koncentrerad näring, med dubbelt så högt proteininnehåll än annan miso gjord på inblandning av ria eller korn.

Den här exklusiva mison tillverkas av kunniga hantverkare med 500-åriga traditioner. Mison lagras på cederfat där den får mogna i upp till 3 år. 

Mörk och smakrik, fylld med umami. Den här mison har en distinkt smak som kan ge ett nytt intressant tillägg till din dagliga matlagning, särskilt i soppor, såser och röror.

Ett smart sätt att börja använda misopastor är att tillsätta dem i grytor och soppor och andra rätter där man annars kanske skulle använt buljong.

Hatcho-miso innehåller mer protein och mindre salt an andra misosorter. Den tillverkas enligt traditionell japansk medtod där den fermenteras och lagras på cederfat. 

Under lagringen bryter enzymerna från koji, tillsammans med naturligt förekommande jäst och bakterier, gradvis ner  bönorna i lätt smältbara aminosyror, fettsyror och enkla sockerarter som ger mison rika, komplexa smaker och ett överflöd av umami, den femte smaken.

Miso är podukt med en levande och pågående jäsning. Det kan leda till att locket bullar ut eller påsen fyllls ut med gas. Mison är dock fortfarande säker att konsumera och god att äta. Vit jäst kan utvecklas vid exponering för luft. Den vita beläggningen är bara skumma bort.
  • Extra proteinrik
  • Naturligt frementerad
  • Opastöriserad
Miso blir naturligt mörkare med tiden; detta påverkar inte kvaliteten.
Miso är en levande produkt och pågående jäsning kan få locket att bukta ut men den är fortfarande säker att konsumera. Oskadliga vita jäst kan utvecklas från exponering för luft.
Skumma i så fall av den innan användning. 

I allmänhet är det bästa sättet att lagra miso att behålla sin fräschör och kvalitet är i en sval skåp eller kylskåp. Men det beror på klimatförhållanden och personliga preferenser.

Salt spelar en viktig roll i många jästa och betade livsmedel. Det fungerar som en kontroll för att fermentationsprocessen, skapar matar med optimal näring men hindrar dem från att förstöra.

Miso innehåller tillräckligt med salt för att framgångsrikt styra fermenteringen. Salthalten varierar från 5% för lättare sorter upp till 12% starkare, mörkare sorter.

Miso är en koncentrerad krydda med stor aromatisk förmåga, så använd den sparsamt i början innan du lärt känna smaken och styrkan.

Om du vill ersätta salt med miso kan du utgå från att två teskedar miso motsvarar en fjärdedels tesked salt.
På detta sätt saltintag kan sänkas och full nyttan av smak och näring av miso.

Precis som årgångsviner finns det många sorters miso, var och en med sin egen unika smak, färg och konsistens. Varje miso speglar den lokala kulturen, grödor och odlingsförhållanden i olika regioner i Japan.

Söt miso har lägre soja innehåll, mindre salt och mer koji är populär i södra Japan, medan mörkare miso ofta kallad alias eller röd miso, innehåller mer soja och mindre korn koji och traditionellt kommer från den norra delen av Japan.

Innehåll:
Fermenterade hela sojabönor*, vatten, havssalt, rostat kornmjöl*. 
* = Ekologisk 
Innehåller: GLUTEN & SOJA.
Näringsvärde per 100g:
Energi: 895 kJ / 214kcal
Fett: 10,4g (Varav mättat fett: 2,12g, enkelomättat: 3,26g & fleromättat: 4,56g)
Kolhydrater: 12,7g (varav sockerarter: 1,8g)
Protein: 23,3 g
Salt: 10,75 g
Fiber: 6 g 
Vikt: 300g
Ursprung: Japan
Visa mer
Visa mindre
Vikt: 300g
Antal i förpackningen: 1st
Kanske gillar du även någon av dessa:
Nori rostade sjögräsark
"Fina blanka ark ⭐️⭐️⭐️⭐️"
46 kr
Köp
Info
0
Umamipasta med chili ekologisk
Den 5:e smaken med chili
99 kr
Köp
Info
0
Misopasta på korn ekologisk MUGI
MUGI - Riktigt mörk miso
139 kr
Köp
Info
0
Sushikit ekologiskt
"Det mesta förutom fisken!"
fr. 465 kr
0
Garum - Colatura di Alici
Fermenterad sälta från medelhavet
185 kr
0
Gazpacho VillaOlivo 1 liter
"Härlig smak. Man kan nästan känna solen i tomaterna"
79 kr
Köp
Info
0
Sushi rissås ekologisk Sushi Rice Seasoning
113 kr
Köp
Info
0
Sushi sojasås ekologisk sushi soya sauce
59 kr
Köp
Info
0
Mer från Clearspring
Nori rostad i ark till sushi Clearspring
79 kr
Köp
Info
0
Sushi rissås ekologisk Sushi Rice Seasoning
113 kr
Köp
Info
0
Umamipasta med ingefära ekologisk
99 kr
Köp
Info
0
Sushi sojasås ekologisk sushi soya sauce
59 kr
Köp
Info
0
Andra köpte även
Överdrag jäskorg OVAL
Ovalt överdrag
53 kr 58 kr
Köp
Info
0
Överdrag till jäskorg RUND
I botten på jäskorgen
56 kr 69 kr
Köp
Info
0
Jäskorg oval i rotting 1,5 liter
Vår absolut mest populära jäskorg.
179 kr 189 kr
Köp
Info
0
Jäskorg oval med överdrag i textil
"Fin korg i bra storlek. Enklare att baka med överdrag" ⭐️⭐️n...
fr. 232 kr fr. 247 kr
0